Албум с отличените работи от Международния конкурс за деца “Република на правата на човека. 25 години Европейска конвенция за правата на човека в Полша”

Албум с отличените работи от Международния конкурс за деца “Република на правата на човека. 25 години Европейска конвенция за правата на човека в Полша”

През 2017 г. Министерството на външните работи на Република Полша покани деца на възраст от 6 до 15 години за участие в международното издание на конкурса за рисунка “Република на правата на човека. 25 години Европейска конвенция за правата на човека в Полша”. Международното издание на конкурса бе адресирано към деца – граждани на страните, в които работят или са акредитирани Полските институти (списък на Полските институти в света).

Конкурсът бе организиран във връзка с навършващата се през 2018 година 25 годишнина от присъединяването на Полша към системата на Европейската конвенция за правата на човека и признаването от страна на Полша на юрисдикцията на Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Той популяризира правата и свободите, защитени от Конвенцията, които включват правото на живот, правото на свобода и сигурност на личността; правото на зачитане на личния и семейния живот; свобода на мисълта, съвестта и религията; правото на образование, правото на зачитане на собствеността. Целта на конкурса бе да повиши интереса на децата към знанията за правата на човека в съвременния свят.

ТУК можете да разгледате отличените работи, сред които и рисунката на Павел Павлов от 42 ОУ “Хаджи Димитър” в София.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top