Каним ви да станете съавтори на портала Polonika

Каним ви да станете съавтори на портала Polonika

Polonika е интернет портал с информация за обектите на полското културно наследство в чужбина.

Тук могат да се намерят не само паметници на изкуството и архитектурата, създадени от полски творци, но и такива, създадени с дарения от поляци или свързани с Полша. Такива обекти, част от световното културно наследство, могат да бъдат видяни в цял свят. Базата данни съдържа информация за обекти, намиращи се извън границите на Полша.
 
Тя трябва да помогне за разбирането на полската история, чиято специфика е отразена в разпръснатите в цял свят обекти на културата и изкуството. Благодарение на този портал Министерството на културата и националното наследство събира информация за поредните „полски обекти” и тяхното състояние. Така то ще има възможността на предприеме действия, предхождащи провеждането на консервация, която да спаси полското културно наследство в чужбина.

Порталът Polonika се поддържа от Департамента „Културно наследство в чужбина и военни загуби“ на министерството. Порталът непрекъснато се актуализира и допълва. Горещо желаем в попълването на базата да се включат поляците, живеещи или работещи извън пределите на Полша, както и туристите. Всеки, който посещава сайта, може да обяви на поместения адрес на Департамента нови обекти или да актуализира вече публикувана информация.
 
Каним ви да станете съавтори на портала Polonika
 

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша