Конкурс за най-добри публикации, популяризиращи историята на Полша и историята на полската дипломация, обявен от министъра на външните работи на Полша

Конкурс за най-добри публикации, популяризиращи историята на Полша и историята на полската дипломация, обявен от министъра на външните работи на Полша

Министърът на външните работи на Полша обяви конкурс за най-добра чуждоезична публикация, популяризираща историята на Полша и за най-добра публикация на полски език, посветена на историята на полската дипломация, издадени през 2017 г. Желаещите да се включат могат да представят свои работи до 15 май 2018 г.

Участниците могат да кандидатстват единствено с книжни публикации – научни монографии, научно-популярни публикации и издания на източници. За победителя в категорията за най-добра чуждоезична публикация, популяризираща историята на Полша, е предвидена парична награда от 10 000 евро, за победителя в категорията за най-добра публикация за историята на полската дипломация – 20 хиляди полски злоти (ок. 5 000 евро).

Наградите ще присъди министъра на външните работи, по предложение на Съвета за историческа дипломация.

Условия за представяне на публикациите:

Публикациите следва да бъдат изпратени до 15 май 2018 година на следния адрес: Ministerstwo Spraw Zagranicznych, Departament Dyplomacji Publicznej i Kulturalnej, Al. J. Ch. Szucha 23, 00-580 Warszawa, с бележка върху плика History Contest of the Minister of Foreign Affairs’ (важи датата на получаването им в Министерството на външните работи на Полша).

Работите следват да бъдат представени в 3 копия, като към тях се прикачат (ако е възможно) публикувани рецензии, мнения и издателски рецензии.

Тазгодишното издание на конкурса ще приема само работи, публикувани през 2017 г.

При въпроси, моля свържете се с нас на имейл sofia@instytutpolski.org, като посочите темата „Исторически конкурс на министъра на външните работи“.

Министерството на външните работи на Полша не връща получените за конкурса публикации.

Основният критерий за оценка на публикациите ще бъде тяхното съдържание от гледна точка на реализацията на полската външна политика.

Подробна информация за правилата за конкурса можете да намерите в: Наредба № 24 на министъра на външните работи от 18 юли 2017 г. относно Историческия конкурс на министъра на външните работи (с приложенията).

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top