Летни курсове за изучаване на полски език и полска култура 2018

Летни курсове за изучаване на полски език и полска култура 2018

През март 2018 година Националната агенция за академичен обмен (NAWA) обяви места за прием в програмата „Летни курсове за изучаване на полски език и полска култура 2018“.

Програмата дава възможност на чуждестранните студенти да участват безплатно в три или четириседмични ваканционни курсове в Полша. Заявления за участие в курсовете могат да се подават до 15 април.

Програмата „Летни курсове за изучаване на полски език и полска култура 2018“ е предназначена за всички, които изучават полския език като чужд, а също и за тези, които в бъдеще планират да изучават езика. Програмата предлага уроци по полски език, екскурзии и лекции за историята и културата на Полша. Поощрява чуждестранните студенти да продължат изучаването на полския език и след като се върнат в своите университети, а също така да се запишат да следват в Полша.

Подробна информация с изискванията за класиране на участниците в програмата „Летни курсове за изучаване на полски език и полска култура 2018“ и регламента са публикувани в сайта на Националната агенция за академичен обмен (NAWA) https://nawa.gov.pl/en/the-polish-language/summer-schools-of-the-polish-language-and-culture

За класиране в програмата могат да кандидатстват чужденци, които са подали заявление по електронен път в сайта на агенцията (NAWA) и отговарят на всичките изброени критерии:

– са студенти в чуждестранни университети;

– не притежават полско гражданство;

– не са следвали в Полша през академичната 2017/2018 г.;

– изучават полски език или имат познания по английски език минимум на ниво B1.

Срокове за провеждане на летните курсове: 1-22 юли, 1-29 юли, 1-22 август и 1-29 август 2018 г.

За повече информация: ТУК

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top