Международен конкурс за деца „Република на правата на човека. 25 години Европейска конвенция за правата на човека в Полша“

Международен конкурс за деца „Република на правата на човека. 25 години Европейска конвенция за правата на човека в Полша“

Министерството на външните работи на Република Полша кани деца на възраст от 6 до 15 години за участие в международното издание на конкурса за рисунка „Република на правата на човека. 25 години Европейска конвенция за правата на човека в Полша“. Международното издание на конкурса е адресирано към деца – граждани на страните, в които работят или са акредитирани Полските институти (списък на Полските институти в света).

Конкурсът се организира във връзка с навършващата се през 2018 година 25 годишнина от присъединяването на Полша към системата на Европейската конвенция за правата на човека и признаването от страна на Полша на юрисдикцията на Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Той популяризира правата и свободите, защитени от Конвенцията, които включват правото на живот, правото на свобода и сигурност на личността; правото на зачитане на личния и семейния живот; свобода на мисълта, съвестта и религията; правото на образование, правото на зачитане на собствеността. Конкурсът има за цел да повиши интереса на децата към знанията за правата на човека в съвременния свят.

Конкурсните работи трябва да изобразяват спазването на разпоредбите на Европейската конвенция за правата на човека. Те могат да бъдат изработени с различни пластични техники и материали (например пастели, бои, моливи); върху хартия с формат A3 (плоски работи, а не обемни).

В международното издание на конкурса ще бъдат излъчени шестима победители – трима във възрастовата група от 6 до 10 години и трима във възрастовата група от 11 до 15 години, на които ще бъдат връчени наградите, посочени в правилника на конкурса, и дипломи.

Работите на победителите в международния конкурс ще бъдат представени в изложба по време на XI Варшавски семинар, организиран от Министерството на външните работи и ще бъдат използвани за промоционални дейности, свързани с организирането на 25-та годишнина от присъединяването на Полша към системата на Европейската конвенция за правата на човека.

Конкурсът се провежда в две издания – полско и международно.

Каним ви да се запознаете с правилника на международното издание на конкурса. Конкурсните работи заедно с попълнения формуляр за участие и декларацията, приложение към правилника, следва да бъдат изпратени до 15 юли 2017 година (важи датата на пощенското клеймо) на следния адрес:

Ministerstwo Spraw Zagranicznych
al. J. Ch. Szucha 23
00-580 Warszawa

с уточнението: Art contest “Republic of Human Rights. Twenty-five years of the European Convention on Human Rights in Poland” – international edition

Всички допълнителни въпроси молим да бъдат изпращани на Министерството на външните работи на следния мейл: ddpk.sekretariat@msz.gov.pl

Каним ви да участвате!

За изтегляне:
Формуляр за участие и декларация (PDF)
Правилник на конкурса (PDF)

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top