Награди за полските участници на VII Международно триенале на сценичния плакат в София

Награди за полските участници на VII Международно триенале на сценичния плакат в София

Международното жури в състав: проф. Томаш Богуславски (Полша), Петър Поч (Унгария) и Джиянпинг Хе (Китай/Германия) присъди бронзов плакет на проф. Лех Майевски за плакат му „Бекет“ и награда за младите артисти от Полша Агнешка Попек и Камил Банах за плакат им „Анна Каренина“. Голямата награда на Триеналето журито присъди на швейцарския плакатист Щефан Бунди.

От 1 до 30 октомври 2013 г. ще продължи VII Международно триенале на сценичния плакат, в рамките на което публиката ще има възможността да види 350 плаката на автори от 30 страни, представящи най-доброто, създадено през последните 3 години. Тържественото откриване на Триеналето се проведе на 3 октомври в СБХ.
Специални гости на Триеналето в София бяха: проф. Лех Майевски – директор на Международното биенале на плаката във Варшва и Рене Уинер – известен изследовател и колекционер от Швейцария.
Полският институт в София представя две изложби в рамките на Триеналето: „Изкуството на плаката – млади полски творци“, която можете да видите в Полския институт и „Големите майстори на полския плакат – Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Швежи“ – в СБХ, ет. 3.
Полският институт е партньор на Международното триенале на сценичния плакат от неговото съществуване (1995 г.).

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top