Изложба фотография на Томек Шикора “Четирите годишни времена”

Изложба фотография на Томек Шикора “Четирите годишни времена”

Каним на изложба на известния полски артист-фотограф Томек Шикора, който пътешества с апарата повече от 50 години.

Той два пъти е обявяван за най-добрия рекламен фотограф в Австралия и Океания. Работил е за най-известните рекламни агенции в Австралия, САЩ, Нова Зеландия, Германия, Великобритания, Белгия и Полша и с водещи полски творци. Автор на филмови и театрални плакати, корици на дискове и книги. Занимава се с модна фотография, изпълнява поръчки за най-известните световни марки, преподава в полската Фотографска академия. Автор на няколко десетки самостоятелни изложби и 55 авторски издания. Работите му са представяни във Франция, Холандия, Австралия, Швеция, България, САЩ.

Автор на многобройни проекти, в т.ч. „Алиса в страната на чудесата“, „Обетована земя“, „Мароко“, „Хората от моя квартал“.

Работите му разчупват установените рамки, а характерният стил го прави разпознаваем сред останалите водещи полски фотографи.

За мен всяка фотография от изложбата „Четирите годишни времена“ е като завръщане в Полша. И макар че те можеха да бъдат направени навсякъде – от Литва до Румъния, в тях се усеща Полша. (Томек Шикора)

Изложбата продължава до края на май 2016 г.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top