Пловдив: Вроцлав 2016 – реалните примери от една успешна Европейска столица на културата

Пловдив: Вроцлав 2016 – реалните примери от една успешна  Европейска столица на културата

Каним ви на среща с две лица от богатата палитра на полската столица на културата Вроцлав 2016, да видите и чуете от „първа ръка” опита на творци и културни мениджъри, с успешен практически опит при работа в рамките на инициативата Европейска столица на културата

Само пет дни преди официалната церемония по закриване на годината, в която Вроцлав е Европейска столица на културата, от Полша в Пловдив пристигат двама куратори на проекти, избрани и включени в официалната програма на града. Рафал Кожински и Наталия Ромашкан ще представят своя професиноален поглед, замисъл и подход и ще споделят реалния процес свързващ идейния проект и осъществяването на събитие в рамките на ЕСК. Рафал Кожински ще представи координираните от него проекти „Коалиция на градовете“ и „Лвовски месец“, Наталия Ромашкан проектите WUWA и „Вроцлав – през задния вход“.

Рафал Кожински има огромен опит като творец в градска среда и като изследовател на градския наратив. Работата му е свързана с интерпретирането и развитието на културния облик на населеното място и културните кодове на източна и западна Европа. Представител на Люблин, един от градовете достигнали до втория етап в надпреварата за европейска столица на културата, Кожински иницира иновативния проект „Коалиция на градовете 2016“, посветен на създаването на форма на сътрудничество между градовете кандидати за ЕСК в страната. В рамките на официалната програма на Вроцлав 2016 той е автор и реализатор на проекта „Лвовски месец“.

Наталия Ромашкан е абсолвент по културология на Интердисциплинарните индивидуални хуманитарни изследвания във Вроцлавския университет. Занимава се с обучение, социална и културна анимация, участник в създаването на авторския образователен и художествен проект „3D – Дизайн за деца“ в галерия Дизайн – BWA във Вроцлав. Ръководи проекта „Вроцлав – през задния вход“, част от програмата за визуални и site-specific изкуства на Европейската столица на културата Вроцлав 2016.

13 декември, вторник, 18.00 ч.
Дом на културата “Борис Христов”, голяма конферентна зала, ул. Гладстон № 15, вход свободен

Съвместно с Фондация “Пловдив 2019″

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top