Участие на полската дизайнерка Оля Мирецка в One Design Week в Пловдив (10 -19 юни)

Участие на полската дизайнерка Оля Мирецка в One Design Week в Пловдив (10 -19 юни)

Представяне на проекта “LAVA lemonade” на полската дизайнерка Оля Мирецка с нейно участие.

Oля Мирецка – полска дизайнерка, работеща в Дания. Завършва дизайн в Академията за изящни изкуства във Варшава, където членува в ръководената от изтъкнатия полски дизайнер Toмек Ригалик платформа PG13 – група студенти, осъществяващи експериментални проекти, организираща и участваща в изложби, конкурси и работилници за дизайн, както и в проекти в сътрудничество с индустрията. Продължава обучението си в престижния лондонски Royal College of Art при Даниел Чарней и Роберто Фео. В момента работи като дизайнер за „Lego” в Дания. Работите й са награждавани и излагани на международна сцена, присъстват в много публикации.

Инсталацията „LAVA lemonade” (Пейка с лимонада) е място за забавление, препращащо ни към детските мечти. Инсталацията е съставена от три елемента – бар, столчета и стълба. Има малка кухня, съдове за вода и лимонов сок. Инсталацията ангажира сетивата както на дизайнера, така и на зрителя, като обединява вкусове, аромати и цветове. Получава се едно спокойно пространство, място за човешки взаимодействия и разговори, своеобразна покана да опитаме освежаваща лимонада по домашна рецепта в ръчно изработени специално за проекта чаши, да поседнем на уникални столчета, да поговорим и да се запознаем с нови хора.
Инсталацията, интерактивна и достъпна за всички, отговаря на основната идея и цели на фестивала – контакт с публиката и ангажирането й в процеса на проектиране и създаване. Инсталацията е представяна на много фестивали за дизайн и други прояви.
На 14 юни полската дизайнерка ще участва и в семинара „Професия дизайнер”, който цели да запознае младите хора с професията на дизайнера, да развенчае някои от популярните митове за нея и да вдъхнови желаещите да поемат по този път.

ONE DESIGN WEEK е ежегоден Mеждународен фестивал за дизайн и визуалната култура. Teмата на тазгодишното 8 издание „Мога ли да помогна?” дава възможност да се съсредоточим върху различните прояви на съвременния дизайн и да анализираме ролята им в обществния контекст на Пловдив. Целта е ангажиране на публиката и взаимодействие с нея в процеса на проектиране и създаване.

www.onedesignweek.com

Пловдив
One Design Week (10 -19 юни)

12 юни, неделя, 18.30 ч.
Артнюзкафе, ул. Отец Паисий № 38

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top