Повече информация – по-малко страх – бежанците в Полша

Повече информация – по-малко страх – бежанците в Полша

Fot. Beata Zawrzel/REPORTER/East News

Кога? Колко? Къде? Как? – запознай се с информационния бюлетин за бежанците, изготвен под патронажа на Агенцията за чужденците в Полша. Информацията бе публикувана на 18 септември 2015г. в печатните издания на най-големите всекидневници, както и в сайтове на влиятелни седмичници, ще бъде обсъждана в радиата и телевизията.

Темата за бежанците не слиза от първите страници на вестниците, с нея започват всички новини по радиото и телевизията, във вестници и сайтове, а дискусиите в интернетфорумите показват колко важна е тя за поляците и какви са техните опасения. Досега липсваше достоверна и практическа информация, публикувана в достъпна форма на определено място.

Над 40 полски редакции организират информационна кампания, чиято цел е да даде отговори на всички въпроси и да разсее поне част от опасенията на хората. Информационният бюлетин, инициатива на „Газета виборча“ под патронажа на Агенцията за чужденците, не се опитва да ни убеждава, а само представя факти, дефиниции, числа и съвети.

От бюлетина можем да разберем кои са хората, влизащи в Европейския съюз, кои са икономическите имигранти, а кои бежанците, какви са предприетите от ООН мерки по въпроса с бежанците.

Пълна информация може да намерите на сайта на Агенцията за чужденците в Полша

http://udsc.gov.pl/wiecej-wiedzy-mniej-strachu-uchodzcy-w-polsce/

Пресцентър
Министерство на външните работи

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша