Празничен концерт с диригент – Моника Волинска

Празничен концерт с диригент – Моника Волинска

Полският институт в София съвместно със Софийска филхармония и списание „Арт Панорама”

организира
Празничен концерт „Шедьоври на славянското музикално творчество”
Диригент – Моника Волинска

22 май 2013 г., зала „България“

билети на касата на зала „България“ и www.ticketsbg.com

Моника Волинска завършва три специалности: цигулка, дирижиране на вокално-инструментални състави и оперно-симфонично дирижиране. През 2009 г. дебютира в нюйоркската Карнеги хол. Това е първият в историята концерт, по време на който зад диригентския пулт застава полякиня.
Тя концертира с повечето оркестри на филхармониите в Полша, както и в чужбина, в т.ч. с The Susquehanna Symphony Orchestra, Lucerne Festival Orchestra, оркестъра на консерваторията в Санкт Петербург, московския Камерен оркестър „Moscovia”. Участва като диригент в редица престижни фестивали в Люцерн, Санкт Петербург, в юбилейния 50 -ти Международен фестивал за съвременна музика „Варшавска есен”. Oт 2004 работи като асистент на маестро Йежи Семков, асистира на проф. Кшищоф Пендерецки.
Moника Волинска има много предпремиерни изпълнения и архивни записи на симфонични творби. През март 2012 г. излиза записания с оркестъра Sinfonia Varsovia неин дебютен диск. Той е първият в историята на фонографията албум с музика на великия полски композитор Eугениуш Моравски. Дискът получава прекрасни рецензии в чужбина и е номиниран за наградата на полската музикална индустрия „Фридерик” 2013.
Понастоящем Моника Волинска е диригент на оркестъра на Гожовската филхармония.

Интервю с Моника Волинска в Карнеги хол

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша