Представяне на най-добрата полска мобилна компютърна игра на 11 BIT STUDIOS “This War of Mine” с участието на Павел Меховски и Павел Фелдман

Представяне на най-добрата полска мобилна компютърна игра на 11 BIT STUDIOS “This War of Mine” с участието на Павел Меховски и Павел Фелдман

Представяне на най-добрата полска мобилна компютърна игра на 11 BIT STUDIOS “This War of Mine” с участието на Павел Меховски, старши сценарист и Павел Фелдман, шеф на издателския отдел.

This War of Mine – компютърна игра, която разказва за оцеляването по време на война, вдъхновена от обсадата на Сараево. За разлика от другите игри с военна тематика, играчът не се въплъщава в ролята на войник, герой от войната, а на цивилен – жертва на войната, който се опитва да оцелее в тежките условия. Играчът е принуден да прави морални избори, за да си осигури храна, лекарства и подслон.

През 2015г. “This War of Mine” печели наградата на публиката в конкурса Independent Games Festival, както и наградите в категориите за най-добра международна игра и най-добър иновативен игрови свят в конкурса Deutscher Computerspielpreis.

Павел Меховски – старши сценарист в полското студио “11 bit studios” и един от маркетинговите специалисти, който стои зад всичките 11 геймърски заглавия, реализирани в студиото. Кариерата си в гейм индустрията започва през 1996 г. като аниматор за “Принцът и Страхливеца” (“The Prince and The Coward”), приключенска игра, създадена от Metropolis Software. По-късно се премества в CD Projekt Group и от 2010 г. до днес е част от екипа на “11 bit studios”. В личен план е съпруг и баща на две деца, а също и голям фен на инди игрите.

8 декември, четвъртък, 19:00
Музей за история на София, Централна баня, вход свободен

Съвместно със Студио Комплект в рамките на проекта “Take Away”

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top