Представяне на тематичния брой на българското списание „Език и литература“ № 1-2/2017: „Българистика в Полша. Полонистика в България“

Представяне на тематичния брой на българското списание „Език и литература“ № 1-2/2017: „Българистика в Полша. Полонистика в България“

Представяне на тематичния брой на българското списание „Език и литература“ № 1-2/2017: „Българистика в Полша. Полонистика в България” (Издателство: Съюз на филолозите българисти в България)

Текстовете, поместени в списанието, както и авторите, ще представи проф. Боян Вълчев, специалист по съвременен български език и история, гл. редактор на списание „Език и литература“.

С участието на проф. Панайот Карагьозов, полонист, славист, литературовед, преподавател по история на литературата във Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

Най-новият брой на списание „Език и литература“ е посветен изцяло на взаимоотношенията между Полша и България и развитието на обучението по полски език в България и на български език в Полша. Списанието представя развитието на полонистиката в България и развитието на българистиката в полски условия. Публикацията засяга и въпроси, свързани с литературата, превода, културата и езика на двете страни.

Изданието включва статии от 33-ма автори, специалисти в областта на литературознанието и славянското езикознание, работещи в академичните центрове в двете страни.

„Книжката, посветена на българистиката в Полша и на полонистиката в България, показва убедително, че в съвременния глобализиращ се свят взаимният интерес на двата народа и на двете академични общности не е намалял.” (Боян Вълчев, главен редактор)

18 октомври, сряда, 18.00 ч.
Полски институт, ул. „Веслец“ №12, вход свободен

Съвместно с издателството на Съюза на филолозите българисти в България

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top