Работилница и откриване на изложба съвременен полски артплакат – проект TYPODIALOG на полските творци Агнешка Жемишевска и Мартин Крамек с тяхно участие

Работилница и откриване на изложба съвременен полски артплакат – проект TYPODIALOG на полските творци Агнешка Жемишевска и Мартин Крамек с тяхно участие

Работилница и откриване на изложба съвременен полски артплакат – проект TYPODIALOG на полските творци Агнешка Жемишевска и Мартин Крамек с тяхно участие.

TYPODIALOG е визуален проект на границата на визуалното изкуство и графичния дизайн, включващ работилница и изложба съвременен полски артплакат.
Изходна точка на работилницата ще бъдат графичните контури на буквите от българската и полската азбука. Ще бъдат изработени шаблони и графично-буквени плакати, с помощта на които полските творци ще се опитат да създадат условия за започване на междукултурен диалог.
Изложбата представя подбрани съвременни полски плакати, създадени за целите на културни и артистични събития, преобладаващо използващи типографски схеми, а не метафоричната графика, характерна за т.нар. полска плакатна школа. Изложените работи ще илюстрират разнообразието от творчески интереси и представляват смес от различни подходи към културната и артистична тематика, присъстващи понастоящем в полските афиши.

Повече информация на: http://watertowerartfest.com/

Международен фестивал за съвременно изкуство Водна кула арт фест

18 юни, събота, 19.00 ч.
SOHO, ул. Искър № 4, вход свободен

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top