46. Софийски международен панаир на книгата: Представяне на българското издание на книгата „Писането. С Ришард Капушчински разговаря Марек Милер”

46. Софийски международен панаир на книгата: Представяне на българското издание на книгата „Писането. С Ришард Капушчински разговаря Марек Милер”

46. Софийски международен панаир на книгата (11-16.12.2018)

Представяне на българското издание на книгата „Писането. С Ришард Капушчински разговаря Марек Милер” (изд-во СОНМ, превод: Благовеста Лингорска)

Книгата ще представи проф. Минка Златева

С участието на преводачката Благовеста Лингорска

Maрек Милер – основоположник на Лаборатория Репортаж в рамките на Института по журналистика на Варшавския университет, автор или съавтор на много работи, посветени на изкуството на репортажа и на документирането на събития от най-новата история и съвременността.

Kнигата „Писането” показва другото лице на майстора на полския репортаж Ришард Капушчински, писателя, който застава срещу дилемите на изкуството, религията и историята. Истински и вълнуващ образ на човека.

Когато вече пишех тази книга, си дадох сметка, че по много засягани от нас професионални теми Капушчински е разговарял и с други хора или е споменавал за тях в цикъла „Лапидарии“, или в други текстове. Реших да се позова на тях под формата на цитати или бележки под линия. Силно желаех нашето „Писане“ да бъде своеобразна рекапитулация – своего рода résumé – по темата за метода на Капушчински и за неговата творческа лаборатория. Не ставаше въпрос за ненаситност, за подхранване с чуждата мисъл, а по-скоро за осъзнаване на определена точка върху картата, за да продължа да търся пътя. (Марек Милер)

13 декември, четвъртък, 15:00 ч.
Национален дворец на културата, фестивална сцена, пл. „България“ № 1, вход свободен
Съвместно с издателство СОНМ в София

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top