68-ят световен конгрес на AIESEC през 2016 г. ще се проведе в Полша

68-ят световен конгрес на AIESEC  през 2016 г. ще се проведе в Полша

AIESEC (съкращение от френски на Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales – Международна организация на студентите от стопанските и търговските науки)

AIESEC е най-голямата международна студентска организация, която съществува от 1948 година и действа към повече от 2400 университета в 126 държави и територии в света. От самото начало на своето съществуване всяка година се организират Световни конгреси на AIESEC. Това е събитие, по време на което се определя посоката на по-нататъшното развитие на организацията, за да може по-ползотворно да се реализира визията, с която сме свързани от 1949 г.: „Мир и пълно използване на човешкия потенциал”. Конгресът се провежда всяка година в различни страни, а в Полша се е провеждал вече два пъти: през 1996 и през 2006 година.

През 2016 г. Полша за трети път ще посрещне Световния гонгрес. AIESEC Полша издигна своята кандидатура за организирането на конгреса през есента на 2014 г. Организацията на това събитие беше предоставена на Полша по решение на представителите на AIESEC International и на комитетите на AIESEC на страните участнички на Общо събрание. За получаването на положителна оценка на полската кандидатура помогна добрата организация на EuroXpro конференцията през 2014 г., високите резултати на досегашната работа на AIESEC Полша в областта на международния младежки обмен, а също така и положителните оценки за организацията на предишните конгреси с домакинството на Полша.

Чрез поредната покана към Конгреса от нашата страна ние искаме да дадем на полската младеж възможността да се изкаже пред колегите си от целия свят, да им покаже наследството и потенциала на нашата страна, да съберем представители на различни поколения, среди и култури и да ги вдъхновим за общи действия. Ефектът от Конгреса трябва да бъде засилване на сътрудничеството между различните сектори: правителствения, на бизнеса и неправителствените организации и да се способства за изработването на иновативни решения, обхващащи областите на неговите водещи теми: предприемчивост, устойчиво развитие и разнородност. С организирането на този конгрес в Полша искаме да дадем възможност на нашите сънародници да укрепят гордостта си да бъдат поляци и да потвърдят нашата отвореност към разнородността в света. Разчитаме също и че този конгрес ще затвърди в очите на чужденците картината за Полша като страна на иновациите и на изключително културно наследство.

Световният конгрес на AIESEC ще се проведе в Полша от14 до 23 август 2016 г. с участието на над 1000 млади хора от 126 страни. Като среща на представители на младежта, лидери, предприемачи и пионери в глобалния бизнес ще се превърне в платформа за диалог, ще даде възможност за дискусии и за изработване на нови решения за повдигнатите от младите хора проблеми от областта на водещите теми на Конгреса.

По време на Светвния конгрес на AIESEC ще се състоят и съпътстващи събития. Церемонията на Откриването ще потвърди тържественото събитие, Глобалното село ще позволи за една вечер да се осъществи културно пътешествие около света, Полската вечер допълнително ще предизвика интерес към опознаване на бита и богатата култура на нашата страна, Global Youth Speak Forum ще бъде допълнителен поводза участие в цикъла от бизнес конференции, а Гала вечерта на наградите ще покаже най-ефективните комитети на AIESEC в международната обмяна.

AIESEC кани желаещите да научат повече за Световния конгрес да посетят неговата интернет страница http://internationalcongress.aiesec.org/. Каним участниците в конгреса да се свържат с Корнелия Грабовска, зам.-председател на Организационния комитет на Световния конгрес AIESEC, която отговаря за участниците – kornelia.grabowska@aiesec.net. Бизнесмените, които проявят интерес за партньорско сътрудничество с Конгреса, молим да се свържат с Адриан Дикти – зам.-председател на Организационния комитет на Световния гонгрес AIESEC по въпросите на бизнесразвитието – adrian.dykty@aiesec.net .

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top