Остават само 4 месеца до Световните дни на младежта!

Остават само 4 месеца до Световните дни на младежта!

Световните дни на младежта започват след 4 месеца. В Краков се очаква да пристигнат поклонници от цял свят. Папа Франциск ще се срещне с младите хора.

Почти 590 хиляди поклонници от 174 държави от цял свят са се записали за участие в Световните дни на младежта. Сред тях има и поклонници от Буркина Фасо, Венецуела и Нова Зеландия.

Регистрацията на участниците става онлайн. За участие в срещата на младежите трябва да се попълни формуляр, намиращ се на сайта www.krakow2016.com. Там всички заинтересовани могат да намерят полезна информация и ще бъдат пренасочени към формуляра за регистрация, който е достъпен на пет езика: полски, английски, италиански, френски и испански. Регистрацията ще продължи до 30 юни 2016 г., но организаторите канят да се направи това възможно най-рано.

Честванията на Световните дни на младежта ще бъдат разделени на две части и ще продължат две седмици. През първата седмица младите хора ще могат да участват в „Дни в епархиите“, организирани в различни части на Полша, а през втората – в „Централни събития“ в Краков.

„Дните в епархиите“ са възможност за взаимно опознаване, интеграция и посещение на региона. Младежите ще могат да участват в екскурзии или да се включат в организираните в съответните епархии проекти.

След „Дните в епархиите“ всички заедно ще заминат за една седмица в Краков – градът, който папа Франциск избра за място за провеждане на „Централните събития“. За поклонниците това ще бъде време за катехизис, Фестивал на младите и най-вече среща с папа Франциск. Сценарият за посрещането на Светия отец, Кръстния път и Бдението се подготвя от щаб от специалисти, в т.ч. инженери, архитекти и музиканти. Подробната програма скоро ще бъде обявена.

- Най-важното за нас е да осигурим на всеки пристигнал през юли в Краков възможност за лична среща с Христос, дори тогава, когато се моли в множество от 2 милиона души. Бихме желали тазгодишните Световни дни на младежта да се превърнат в общност на сърцата на младите от цял свят в града на покойния Йоан-Павел II и св. Фаустина, – казва Вероника Гришел от Организационния комитет на Световните дни на младежта.

Повече на polska.pl oraz www.krakow2016.com.

Напиши коментар

Научете повече за Полша