Дизайнерска работилница в Полския институт със студио Ригалик

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Дизайнерска работилница в Полския институт със студио Ригалик
Начало:
22.06.2013 10:00
Край:
23.06.2013 17:00
Category:
Място:
Полски институт, вход свободен
Адрес:
ул. Веслец 12
Дизайнерска работилница в Полския институт със студио Ригалик

Съвместно със Студио Ригалик (Studio Rygalik) в рамките на Sofia Design Week
10.00-17.00 ч., Полски институт, участие безплатно
Местата са ограничени – записване по реда на заявките от 13 юни

Дизайнерска работилница на Томек и Гоша Ригалик – изработване на стол “София” по проект на дизайнерите
Каним участници, притежаващи някакви познания в областта на дизайна и умения в изработването на мебели. Те ще се изправят пред интересно предизвикателство – изработване на стол „София“.Ще бъдат изработени още два стола, които ще останат в Полския институт.
След приключване на работилницата участниците могат да вземат столовете вкъщи, а снимките им в интериорите ще публикуваме на сайта на института и фейсбук.
Събитието се осъществява с подкрепата на фирма Вокс Профиле България ЕООД, която любезно предостави материалите за работилницата. Повече за тяхната дейност можете да научите тук: http://www.profile.vox.pl/bg/

Студио Ригалик
е основано през 2006 г. от Томек Ригалик. Първите две години то работи между Лондон и Лодз, родния град на Томек. От 2009 г. студиото се установява във Варшава. Тогава към екипа се присъединява Гоша Ригалик, станала партньор в него през 2012 г. Студио Ригалик осъществява комплексни проекти от най-различно естество. Обсегът на дейността му е много широк – от проектиране, усъвършенстване и внедряване на продукта до site-specific проекти, производство на лимитирани серии, експериментални обекти, комплексни кулинарни изживявания, работилници, изследващи взаимоотношенията между проектирането и храната. Освен сътрудничеството с промишлеността, Студио Ригалик често се ангажира с проекти за културни институции, които дават възможности за експериментиране. Сред работите, осъществени от Студио Ригалик, са проекти за такива фирми като Dupont/Coria , Moroso, Artek, Iker, Noti, ABR, Heal, Ideal Standard, Pfleiderer и Bozar, както и проекти, подготвени специално за полското председателство в Съвета на ЕС. През последните години работи на Студиото могат да бъдат видяни в Мюнхен, Ню Йорк, Токио, Познан, Варшава, Валенсия и Виена, както и на страниците на международния печат – Icon, Interni, Wallpaper, Experimenta, Blueprint, New York Times и Financial Times.

Томек Ригалик е роден в Лодз през 1976 г. Две години следва архитектура в Лодзката политехника. През 1999 завършва промишлен дизайн в Pratt Institute в Ню Йорк. След това работи като консултант с редица дизайнерски фирми в САЩ, в т.ч. Kodak Polaroid, Mtv, PerkinElmer, Dentsply, Unilever, Dupont и др. През 2003 започва магистърска програма в Royal College Art. След завършването й през 2005 става научен работник в изследователския колектив в същия колеж. По същото време основава собствено дизайнерско студио със седалище в Лондон и Лодз. От 2008 преподава в Академията за изящни изкуства (Platforma PG13), a през 2009 се пренася за постоянно във Варшава. От 2010 до 2012 е художествен директор на Comforty, водеща полска мебелна марка.
Гоша Ригалик е родена във Варшава през 1982. През 2010 завършва дизайн в Академията за изящни изкуства във Варшава. Следвала е и в Danmarks Designskole. Работила е с дизайнерско студио в Копенхаген. По време на следването си в Академията за изящни изкуства е член на платформата PG13, група студенти, реализиращи експериментални проекти, организиращи и участващи в изложби, конкурси и дизайнерски уъркшопи, както и в съвместни проекти с промишлеността. По време на магистърската си програма Гоша се концентрира върху дизайна на храната (food design). Връзката между храната и дизайна е основната тема на теоретичните й търсения и професионална практика. През 2009 тя се присъедниява към екипа на Студио Ригалик, а през 2012 става партньор.
www.studiorygalik.com

Научете повече за Полша