Изложба фотография на Михал Кренц „Paradise Patterns and Other Stories”

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Изложба фотография на Михал Кренц „Paradise Patterns and Other Stories”
Начало:
05.02.2013 18:00
Край:
19.03.2013 18:00
Цена:
вход свободен
Category:
Място:
Полски институт в София
Адрес:
ул. Веслец 12, София
Изложба фотография на Михал Кренц „Paradise Patterns and Other Stories”

Mихал Кренц (1980) – фотограф, художник, архитект, следвал в Гданск и Берлин. В различните области на изкуството изследва сложните взаимоотношения между хората и мястото, където живеят. Водил е авторска тв програма, представяща не особено популярни артистични събития под формата на филми. Той е сценарист и режисьор на няколко късометражни филми (през 2011 печели наградата в категорията си на Sofia Film Festival Short Film Challenge за видеоклипа на групата Viperfish „Right where I Belong”, на който е сценарист и режисьор. Представял е фотографии, картини и асемблажи в Полша, Корея, Германия, Хърватска и Португалия.

Участва в редица изложби: в т.ч. през 2012 Обща художествена изложба “Exposição Collectiva de Natal” в Порто, Португалия; „Paradise Patterns” – Сеул, Южна Корея.

Проектът „Paradise Patterns and Other Stories” (Шарки от рая и други истории) е запис на пътуването в България през пролетта на 2012 г. Ключа към търсенето на специфични местни ценности е фотографският запис на сложните отношения между отделни хора, както и между хората и мястото, където живеят. Често пътят към откриването им върви в обратната посока – а именно начина, по който заобикалящото влияе върху хората, израснали в него. Зад този подход стои убеждението, че както човекът оказва влияние върху своето обкръжение, така и мястото формира мисленето и поведението. Така че тези вазимоотношения на много нива са динамични и взаимни. Записаната история в жестове, лица и пози, са и портрет на съвременна България, защото те са обобщение на минали събития, от които са следствие и продължават да оказват влияние върху съвремието.

Изложбата ще бъде открита с участието на автора, а в Галерията на Института ще можете да я видите до 19 март 2013

Научете повече за Полша