Коледен концерт

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Коледен концерт
Начало:
12.12.2014 19:00
Край:
12.12.2014 21:00
Category:
Място:
НДК, зала 9
Адрес:
пл. България 1, София
Коледен концерт

Посланикът на Република Полша Кшищоф Краевски кани на

Koнцерт коледни песни – изпълняват Йошко Брода и Катажина Брода-Фирлa

Пеенето на коледни песни е прекрасна и все още жива традиция. Много от тях са дело на композитори, но корените им идват от народната традиция. Концертите на Йошко Брода ви дават възможността да чуете оригиналните коледни песни.
Йошко Брода е роден в Истебна, село в планините Бескид Шльонски. От най-ранна възраст учи при майсторите на фолклорната музика, в т.ч. баща му музиканта Юзеф Брода и изработва свой неповторим стил на свирене на различни музикални инструменти. На 4 години, заедно с баща си, участва в концерти в Полша и в чужбина. Работил е с Войчех Осовски, Войчех Ваглевски и групата Voo Voo, семейство Поспешалски, Антонина Кшищон, Анна Мария Йопек, групата Raz Dwa Trzy.
От 1998 Йошко Брода започва да осъществява собствени музикални продукции, в т.ч. „Jałmużna Postna” – диск от 2000 година, записан в базиликата на доминиканците в Люблин; полско-унгарския албум „Posłóchejcie Kamaradzi” (2004); както и изпълненията на детската група „Dzieci z Brodą”, която той основава заедно със съпругата си Дебора.
В София изпълнителят ще бъде придружен от сестра си, Катажина Брода-Фирли, притежаваща необикновено чист и силен глас.
Вход с покани. Покани в Полския институт в София от 27 ноември 2014 г.

Научете повече за Полша