Концерт на Людмил Ангелов (пиано) по случай Празника на независимостта 11 ноември “Полски пианисти-композитори”

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Концерт на Людмил Ангелов (пиано) по случай Празника на независимостта 11 ноември “Полски пианисти-композитори”
Начало:
07.11.2016 19:00
Край:
07.11.2016 21:00
Цена:
вход с покани/ wstęp z zaproszeniami
Category:
Място:
Централен военен клуб/ Centralny Klub Wojskowy
Адрес:
бул. "Цар Освободител" № 7/ bul. Car Oswoboditel nr 7
Концерт на Людмил Ангелов (пиано) по случай Празника на независимостта 11 ноември “Полски пианисти-композитори”

7 ноември, понеделник, 19:00 ч.
Централен военен клуб, бул. “Цар Освободител” № 7, вход с покани

Съвместно с Посолството на Република Полша в София

В програмата: творби на Фредерик Шопен, Александър Михаловски, Игнаци Фридман, Юлиуш Зарембски, Леон Годовски.

Людмил Ангелов – световноизвестен български пианист. Завършил е Музикалната академия в София. Концертирал е като солист на световноизвестни симфонични оркестри и под палката на най-добрите диригенти – Берлинската филхармония, Линкълн Център в Ню Йорк, Музикферайн във Виена, Концертгебау и много други. Многократно е участвал в шопеновите фестивали в Полша – в Желязова воля и Лаженки.
Изпълнените от него творби на Шопен излязоха в юбилеен диск, издаден по случай 200 години от рождението на великия композитор от Полския институт в София, Кантус фирмус и Френския институт. Награждаван на много международни клавирни конкурси, той има и поощрение от ХІ Международен Шопенов конкурс във Варшава (1985). През 2010 и 2015 г. той е член на селекционното жури на Международния Шопенов конкурс.
Живее и работи в Испания, преподава в Консерваторията в Толедо, основател и артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо. Неговият диск с ронда и вариации на Шопен е награден от Националния институт „ФРидерик Шопен“ във Варшава с „Grand Prix du Disque Chopin”. През 2009/2010 в България и Испания той изпълнява цикъл концерти с всички творби на Фредерик Шопен и осъществява турне в Италия, Германия, Белгия, Франция, Полша, Словения, Южна Корея и САЩ. Той е иницатор и директор на Международния музикален фестивал Пиано Екстраваганца в София (от 2011 г.). За заслуги в популяризирането на полска музика в света той е отличен с медал „Заслужил за културата Глория Артис”.

Научете повече за Полша