София: Великденски органов концерт на Богдан Нарлох

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
София: Великденски органов концерт на Богдан Нарлох
Начало:
27.03.2017 18:30
Край:
27.03.2017 20:30
Цена:
вход с покани/ wstęp na zaproszenia
Category:
Място:
Обединена методистка църква "Д-р Лонг" / Kościół Ewangelicki "Dr Long"
Адрес:
ул. "Г.С. Раковски" № 86 / ul. G. S. Rakowski nr 86, София / Sofia
София: Великденски органов концерт на Богдан Нарлох

27 март, понеделник, 18:30 ч.
Обединена методистка църква “Д-р Лонг”, ул. “Г.С. Раковски” № 86, вход с покани, които можете да получите в Полския институт в София

В програмата: произведения на Ян Подбелски, Йохан Пашалбел, Й.С.Бах, Ноел Раусторн, Ханс-Андре Щам, Ноел Гуман, Мариан Сава и Антонио Вивалди.

Богдан Нарлох завършва Музикалната академия в Гданск в класа на проф. Леон Батор. Участвал е в много курсове по интерпрета¬ция на органова музика, в т.ч. при Милан Шлехта в Прага, Ги Бове, У. Шпанг-Хансен. От много години е директор на Международния органов фестивал в Кошалин. През годините 1995-2014 съвместно с проф. Марек Топоровски организира ежегодните Общополски курсове по интерпретация на органова музика, протичащи под патронажа на ми¬нистъра на културата. Професор в Академията за изкуства в Шчечин. Активната му концер¬тна дейност включва рецитали, камерна музика и концерти с оркестри. Изявява се в Полша и в чужбина (в т.ч. Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Литва, Мол¬дова, Германия, Норвегия, Румъния, Словакия, Израел, Русия). В актива си има записи на CD, в т.ч. с предста¬вяне на исторически органи и орга-нова музика от Поморието. Освен изпълнителска дейност се занимава със строителство на органи, като си сътрудничи с Института за опазване на старините.

Научете повече за Полша