ПИКНИК НА СВОБОДАТА. СОФИЯ:ПОЕТИКИ

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
ПИКНИК НА СВОБОДАТА. СОФИЯ:ПОЕТИКИ
Начало:
14.06.2014 17:00
Край:
14.06.2014 22:00
Category:
, , ,
Място:
Лятна сцена в Борисовата градина
Адрес:
София
ПИКНИК НА СВОБОДАТА. СОФИЯ:ПОЕТИКИ

14 юни, събота
17.00-22.00, Борисова градина, лятна естрада

Пикник на свободата. София:Поетики” по случай годишнината от 1989 г.  

Каним всички софиянци да отпразнуват 25 години от възстановяване на демокрацията!

Организират Полският институт в София и Посолството на Полша в София, Президентство на Република България, Община София,  Чешки център, Унгарски културен институт,  Посолство на Словакия,  Посолство на Германия, Посолство на Румъния и IX Mеждународен фестивал София:Поетики.

Под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев

На 14 юни 2014 г. от 17.00 часа до 22.00 часа на Лятната сцена на Борисовата градина, под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се открие международния „Пикник на Свободата“.

Тази година Германия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и България отбелязват 25 години от падането на комунизма. По този повод дипломатическите им представителства и техните културни институти в България съвместно със Сдружение „София Поетики“ и Столична община ви канят в съботната вечер на първия по рода си „Пикник на Свободата“.

Открийте празника в следобедния съботен ден на открито около Лятната сцена в Борисовата градина. Празникът на свободата започва точно в 17.00 часа с много музика, игри за малки и големи, фестивал на хвърчилата и поезия. Купонът продължава на главната алея под езерото с лилиите с пикник под открито небе, придружено с невероятно светлинно парти с DJ, където до 22.00 часа настроението ще поддържат колоритни банди като Sarakina от Полша, Krch-off Band от Чехия, „andagainandagain“ от Сърбия, The Bedlam Club от Франция, Шотландия, Русия, към тях ще се присъединят визуалният гръцки артист Янис Исидору и Васко Кръпката бенд.

Любителите на поезията ще могат да се насладят на четенията на 25 от най-ярките български поети, представители на три литературни поколения, а към тях ще се включат и чешкият поет Й. Х. Кръховски, македонският Никола Маджиров, Гарард Конли от САЩ, Катерина Стойкова-Клемър от България/ САЩ, Яна Букова от България/ Гърция, Димитрис Аллос и Катерина Илиопулу от Гърция.

Водещи на събитието ще бъдат неповторимият български актьор Стоян Алексиев и поетът Ясен Атанасов.

Отделете си съботния следобед за хубави емоции с приятели и близки. Ще останете доволни, защото организаторите са ви подготвили още някои невиждани до сега изненади!

Специална филмова програма, посветена на събитията от 1989 г. ще тече още от 12 юни. Среща-дискусия с Януш Онишкевич (Полша), Йон Карамитру (Румъния) и др. активни участници в събитията от 1989 г. ви предлагаме на 14 юни от 15.00 ч. в Театър „Алма Алтер“ с модератор проф. Александър Кьосев.

Събитието се осъществява със съдействието на Театър „Алма Алтер“, Културен център на СУ „Св. Климент Охридски”, Фондация „София диша“ и Swift Gap Events (Флашмоб България) с финансовата подкрепа на „Рено-Нисан“ България и “Шато Сунгурларе”.

Научете повече за Полша