Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде
Начало:
07.10.2014 18:30
Край:
07.10.2014 20:30
Category:
,
Място:
Полски институт, вход свободен
Адрес:
ул. Веслец 12, София
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

Във връзка с 25-годишнината на демократичните промени в България Софийска платформа и Полският институт канят на цикъл филми от България, Полша и Румъния. Отбелязването на годишнината протича под егидата на президента Росен Плевнелиев
Прожекции от 18.30 ч. в Полския институт в София, ул. „Веслец“ № 12

7, вторник

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде реж. Стефан Командарев (България-Германия-Словения-Унгария), 2008, 105 мин. Историята на Алекс, който с помощта на харизматичния си дядо Бай Дан предприема пътешествие с тандем и табла в търсене на самия себе си.

България, 1980. Безоблачното детство на Алекс в малък провинциален град е помрачено. Милицията изисква баща му да шпионира дядо му Бай Дан, местния цар на таблата. Семейството решава да емигрира на Запад. 25 години по-късно Алекс е в немска болница след тежка катастрофа, в която загиват родителите му. Остарелият Бай Дан заминава за Германия. Там започва да учи внука си на табла, измъква го от болницата и двамата тръгват на път. По време на това пътуване паметта на Алекс бавно се възвръща, а с нея и желанието му за живот.

Научете повече за Полша