Шопенов концерт – солист Анджей Верчински

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Шопенов концерт – солист Анджей Верчински
Начало:
09.11.2015 19:30
Край:
09.11.2015 21:30
Category:
Място:
Военен клуб
Адрес:
София
Шопенов концерт – солист  Анджей Верчински

9 ноември, понеделник
19.30 ч., Военен клуб, вход с покани
Покани в Полския институт в София, ул. Веслец 12

Шопенов концерт – солист Анджей Верчински, лауреат на Националния клавирен конкурс „Фридерик Шопен“ във Варшава 2015

Aнджей Верчински (1995) започва да свири на пиано на 6-годишна възраст. Понастоящем е студент I година в Музикалната академия „Карол Шимановски“ в Катовице в класа по пиано на проф. Войчех Швитала.
Пианистът е участвал в много национални и международни клавирни конкурси и е лауреат на редица награди, в т.ч. на I награда в Националния клавирен конкурс „Фридерик Шопен“ във Варшава 2015; I награда от X Международен Шопенов конкурс „Chopin Golden Ring” (Словения, 2014); І награда на VІ Международен Шопенов конкурс в Будапеща (2014). Финалист и лауреат на специалната награда за най-добър пианист от Полша на X Mеждународен Шопенов конкурс в Дармщат (Германия, 2013). Участник в тазгодишния ХVІІ Mеждународен Шопенов конкурс във Варшава, в който стигна до предпоследния ІІ етап.
Aнджей Верчински многократно е изнасял концерти в Музея на Фридерик Шопен, в родната му къща-музей в Желязова воля, както и в чужбина, в т.ч. Германия, Япония, Индонезия, Литва, Русия, Унгария, Италия, Великобритания, Франция.

Научете повече за Полша