Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Акордеонен концерт на възглавници

09.03.2014

резервации на http://pillows.bg/

Колко концерта с акордеон сте посещавали? Изненадващо или не, оказва се, че този инструмент разполага със значителен класически репертоар.
Виртуозни, танцувални и мелодични пиеси ще прозвучат на следващия Акордеонен концерт на възглавници на 9 март 2014г. от 11:00 и от 17:00ч.
Специално за концерта пристига знаменитият полски акордеонист Клаудиуш Баран. Той е завършил полската музикална академия “Фридерик Шопен” и парижката консерватория “Пол Дюка”. Г-н Баран печели първи награди в акордеоновите конкурси в Катовице (Полша), Кастелфидардо (Италия) и Париж (Франция). Свирил е в най-престижните полски фестивали и е солирал с десетки оркестри по света. В момента преподава в академията “Фридерик Шопен”, където е и декан на инструменталния факултет.
В програмата ще чуем известни произведения за акордеон от руски и полски композитори, както и носталгичната “Кордоба” на Албениз и приказният “Танц на бонбонената фея” из балета “Лешникотрошачката” от Чайковски. Краят е специално подбран за нашата публика – “Българска сюита” от Вячеслав Семьонов.
Освен акордеонът си, Клаудиуш Баран ще донесе и своят бандонеон – инструмент, подобен на акордеона, но изключително рядко виждан в България. Неговото гостуване се осъществява с изключителната подкрепа на Полския институт в София.

От Клаудиуш Баран очаквайте още:
11 март 2014 (вторник), 20.30 ч., Студио 5 – Полският институт в София и Асоциация „Tango.bg” организират Tango Argentino КОНЦЕРТ-МИЛОНГА с участието на КЛАУДИУШ БАРАН, БАНДОНЕОН (ПОЛША) и МУЗИКАНТИТЕ ОТ QUARTO QUARTET
пл. „България“ 1, вх. А3, www.clubstudio5.com, тел. за резервации: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54, билети на входа или на ticketplus.bg на цена от 12 лв.

Детайли

Дата:
09.03.2014
Стойност:
резервации на http://pillows.bg/
Категория за Събитие:

Място

Съюз на архитектите
ул. „Кракра“ № 11
София,
Научете повече за Полша

Back to top