Изложба фотография BEYOND THE BODY на Томаш Гудзовати

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Изложба фотография BEYOND THE BODY на Томаш Гудзовати
Начало:
01.09.2013 19:00
Край:
27.09.2013 17:00
Category:
Място:
Полски институт, вход свободен
Адрес:
ул. Веслец 12, София
Изложба фотография BEYOND THE BODY на Томаш Гудзовати


BEYOND THE BODY
(„ОТВЪД ТЯЛОТО“)

Полски институт, вход свободен

След успеха на изложбата по време на Месеца на фотографията 2013 и поради големия интерес отново представяме снимките на Томаш Гудзовати, един от най-добре познатите в света полски фотографи. Авторът е лауреат на осем награди на World Press Photo и редица други не по-малко престижни фотоконкурси. Негова любима форма на изказ е разпознаваемия, ефектен стил на черно-бяло фотоесе. BEYOND THE BODYе заглавието на дългогодишния му фотопроект, посветен на спорта като културен феномен.

Представените на изложбата фотографии са от 2009-2010 и досега са гостували в няколко полски града и в чужбина, в т.ч. Стокхолм, Прага, Будапеща, Арл, Лил и Пекин.

„За младото поколение фрийрънингът се превръща в стил на живот и собствена философия.“ (Т. Гудзовати)

Томаш Гудзовати е роден през 1971 г. Започва кариерата си с пейзажна фотография, но постепенно се развива в социалната документалистика и през последните няколко години се занимава със спортна фотография. Интереса му привличат некомерсиалните спортове, не намиращи отражение в медиите, екзотичните спортове и всичко, което е нетипично и извън модните тенденции. Негови фотографии са публикувани в Max Magazine, The Guardian, Newsweek, Forbes, Time and Photo. Автор е на няколко албума. 8 пъти е бил лауреат на World Press Photo, печели награди от Pictures of the Year, NPPA Best of Photojournalism.

http://www.gudzowaty.com/

Изложбата продължава до 27 септември

Научете повече за Полша