Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изложба фотография BEYOND THE BODY на Томаш Гудзовати

01.09.2013 / 19:00 - 27.09.2013 / 17:00


BEYOND THE BODY
(„ОТВЪД ТЯЛОТО“)

Полски институт, вход свободен

След успеха на изложбата по време на Месеца на фотографията 2013 и поради големия интерес отново представяме снимките на Томаш Гудзовати, един от най-добре познатите в света полски фотографи. Авторът е лауреат на осем награди на World Press Photo и редица други не по-малко престижни фотоконкурси. Негова любима форма на изказ е разпознаваемия, ефектен стил на черно-бяло фотоесе. BEYOND THE BODYе заглавието на дългогодишния му фотопроект, посветен на спорта като културен феномен.

Представените на изложбата фотографии са от 2009-2010 и досега са гостували в няколко полски града и в чужбина, в т.ч. Стокхолм, Прага, Будапеща, Арл, Лил и Пекин.

„За младото поколение фрийрънингът се превръща в стил на живот и собствена философия.“ (Т. Гудзовати)

Томаш Гудзовати е роден през 1971 г. Започва кариерата си с пейзажна фотография, но постепенно се развива в социалната документалистика и през последните няколко години се занимава със спортна фотография. Интереса му привличат некомерсиалните спортове, не намиращи отражение в медиите, екзотичните спортове и всичко, което е нетипично и извън модните тенденции. Негови фотографии са публикувани в Max Magazine, The Guardian, Newsweek, Forbes, Time and Photo. Автор е на няколко албума. 8 пъти е бил лауреат на World Press Photo, печели награди от Pictures of the Year, NPPA Best of Photojournalism.

http://www.gudzowaty.com/

Изложбата продължава до 27 септември

Детайли

Начало:
01.09.2013 / 19:00
Край:
27.09.2013 / 17:00
Категория за Събитие:

Място

Полски институт, вход свободен
ул. Веслец 12
София,
Научете повече за Полша

Back to top