Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изложба „Цветовете на европейската сол”

12.02.2013 / 17:30 - 28.02.2013 / 17:00

Изложбата „Цветовете на европейската сол“ ще представи най-добрите фотографии на солници и сол от Европа, участвали в международния фотографски конкурс, организиран от Музея на краковската солна мина Величка (www.muzeum.wieliczka.pl ) в рамките на Националната културна програма на полското председателство в Съвета на ЕС.

Изложбата ще покаже красотата, богатството и разнообразието на различните видове сол, срещащи се в Полша и в страните от ЕС. Така добре познатата от ежедневието ни сол наистина може да предизвика възхищение с красотата си.

Снимката, спечелила първо място, съвсем естествено е от Атанасовско езеро – едно от най-интересните места за солодобив в Европа, където освен традиционния начин за добиване на „бялото злато“ се опазват  и стотиците видове птици, които почиват, гнездят или мигрират тук. Дигите и валовете, ползвани за специфичната солничарска работа служат много добре за гнездене на птиците. Проектът „Солта на живота“ ще подпомогне ремонта на част от разрушените диги и валове и ще подобри популацията на саблеклюна, кокилобегача и други видове.

За повече информация: www.saltoflife.biodiversity.bg

Изложбата продължава до 28 февруари 2013 г.

Детайли

Начало:
12.02.2013 / 17:30
Край:
28.02.2013 / 17:00
Категория за Събитие:

Място

Културен център „Морско казино“
Бургас,
Научете повече за Полша

Back to top