KИНОТЕКА – Полски филмов фестивал в България

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
KИНОТЕКА – Полски филмов фестивал в България
Начало:
18.09.2017 18:30
Край:
24.09.2017 20:30
Цена:
вход свободен/ wstęp wolny
Category:
, , ,
Място:
Културен център Г8/ Centrum Kultury G-8
Адрес:
ул. "Уилям Гладстон" № 8

18-24 септември, 18:30 ч.
Културен център Г8, ул. “Уилям Гладстон” № 8, вход свободен до запълване на местата

KИНОТЕКА – Полски филмов фестивал в България

Каним ви на КИНОТЕКА – панорама на съвременното полско игрално и документално кино.

Започва нов филмов проект – Полски филмов фестивал КИНОТЕКА, който ще се осъществява от Полския институт в София. За първи път филмовият проект КИНОТЕКА е реализиран по инициатива на Полския институт в Лондон, а по-късно има свои издания в Ню Делхи и Стокхолм.

Първото българско издание на Кинотеката включва 5 игрални филма, 2 блока с документални и късометражни филми. Първият е посветен на паметта на Анджей Вайда, един от най-изтъкнатите полски филмови, театрални и телевизионни режисьори, един от създателите на т.нар. полска филмова школа. Той включва негови студентски и ранни етюди, а във втория блок ще бъде представена продукцията на Вайда студио.

Освен това по време на фестивала във фоайето на Културен център Г8 ще бъде представена изложба полски филмов плакат. Любителите на джаза ще могат да гледат документален филм, посветен на Кшищоф Комеда, композитор и джаз пианист, автор на познати в цял свят джазови стандарти и филмова музика, пионер на модерния джаз в Полша.

Кинотеката ще приключи с джазов концерт на квартета на Гжегож Карнас на 29 септември, по време на който ще бъдат изпълнени композиции на Кшищоф Комеда, както и авторски парчета на вокалиста Гжегож Карнас.

Добре дошли на първото българско издание на Полския филмов фестивал КИНОТЕКА!

Научете повече за Полша