Koнцерт на Марчин Кожол (китара)

« Назад към събитията
Това събитие е минало.
Събитие:
Koнцерт на Марчин Кожол (китара)
Начало:
01.04.2014 18:00
Край:
01.04.2014 20:00
Category:
Място:
Полски институт, вход свободен
Адрес:
ул. Веслец 12, София
Koнцерт на Марчин Кожол (китара)
  • Koнцерт на Марчин Кожол (китара), лауреат на Гран при от Международния конкурс за класическа китараПроф. Марин Големиновв Кюстендил през 2012.
  • вход свободен

В програмата: Й.С. Бах, Душан Богданович, Aлександър Тансман, Joaquina Rodrigo, J. Kaspara Mertza, Mauro Giuliani.

Марчин Кожол (1991) през 2013 г. завършва с отличие лиценциатската програма на Музикалната академия в Гданск. През академичната 2013/2014 е стипендиант по програмата Еразъм и следва в Guildhall School of Music and Drama в Лондон при проф. Роберт Брайтмор.

По време на обучението си развива музикалните си интереси и усъвършенства изпълнителските си умения, като участва в майсторски класове и различни курсове, ръководени от известни изпълнители, напр. Марчин Дила, Марко Тамайо, Горан Кривокапич, Марек Пашечни, Бърнард Хеб. Марчин Кожол осъществява активна концертна дейност като солист и камерен изпълнител. Лауреат на много награди, в т.ч. I място в Международния конкурс за китара в Сърбия.

По покана на организаторите полският китарист ще изнесе концерт в Кюстендил на 3 април по време на поредното издание на Международния конкурс за класическа китара „Проф. Марин Големинов“ (2-5.04.2014).

Научете повече за Полша