Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Концерт на Piotr Wojtasik Quartet

28.07.2013 / 19:30 - 21:00

 Международен фестивал Варнаджаз

Концерт на Piotr Wojtasik Quartet в състав: Пьотр Войташик, тромпет; Виктор Тот, саксофон; Михал Барански, контрабас; Лукаш Жита, ударни.

Пьотр Войташик е един от най-интересните музиканти на полската джазова сцена. Оценен както в Полша, така и в чужбина. Освен на чисто музикалната дейност, той посвещава много време на подготовката на бъдещите поколения  джазмени в катовицката Музикална академия.  Записал е 8 авторски албума с участието на  звезди на световния джаз (Били Харпър, Дейвид Либман, Реджи Уъркман, Били Харт и мн. други). Сайдмен на над 50 албума на други изпълнители. Многократно награждаван  в Полша с авторитетни музикални награди, в т.ч. Тромпетист на годината (от сп. Jazz Forum) и други. Лауреат на двойна награда „Фридерик“ през 2003 г. за албума „Норе“.

Михал Барански е обявен през 2004 г. от сп. Jazz Forum Magazine за най-добър полски басист.  Свири в Европа, САЩ и Япония. През последните години е неизменна част от групата на Збигнев Намисловски и квинтета на Бени Мопин.

Лукаш Жита е лауреат на много джазфестивали. Работи и записва с най-големите на полската джазова сцена – Збигнев Намисловски, Ярослав Сметана и др.

С групата на Пьотр Войташик ще свири новата звезда на алт саксофона от Унгария  Виктор Тот, един от най-изтъкнатите джазмени в Унгария. Работи с много музиканти от Европа и САЩ. Специално внимание заслужава триото му с легендарния Хамид Дрейк на ударните.

Детайли

Дата:
28.07.2013
Час:
19:30 - 21:00
Категория за Събитие:

Място

Археологически музей
Варна,
Научете повече за Полша

Back to top