Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Koнцерт на Теодосий Спасов и Артур Дуткевич трио

23.10.2013 / 18:00 - 20:00

вход свободен

Триото на Артур Дуткевич заедно с Теодосий Спасов ще представи композиции на полския пианист, както и творби от репертоара на виртуоза на кавала Теодосий Спасов. Музиката ще бъде уникален микс от полска мелодичност и ритмична балканска експресия.

Този концерт не е първа среща на двамата музиканти. Преди много години Артур Дуткевич свири в България с триото на Теодосий Спасов.

Артур Дуткевич е един от най-изтъкнатите полски джаз пианисти, ценен импровизатор на джазова музика за пиано. Лауреат на много джазови конкурси, финалист на престижния конкурс Телониъс Монк във Вашингтон. Свирил е с най-известните полски и чужди джаз и блус музиканти. През 2010 в анкетата на авторитетното полско списание Jazz Forum е в петицата на най-добрите музиканти на годината. Ръководил е майсторски класове и уъркшопи за студенти в цял свят. Издал е много дискове, участвал е в редица фестивали в цял свят, в т.ч. Campnagel Theater (Хамбург), Festival Kleiner Bunchen, Arhus Festuge (Aрхус), Jazz Jamboree (Варшава).

Михал Барански е обявен през 2004 г. от сп. Jazz forum magazine за най-добър полски басист. Свири в Европа, САЩ и Япония. През последните години е неизменна част от групата на Збигнев Намисловски и квинтета на Бени Мопин. Един от най-често канените сайдмени в Полша.

Лукаш Жита е лауреат на много джазфестивали. Работил е с най-големите на полската джазова сцена – Збигнев Намисловски, Ярослав Сметана, Адам Перончик и др. Записал е над 30 диска.

Детайли

Дата:
23.10.2013
Час:
18:00 - 20:00
Стойност:
вход свободен
Категория за Събитие:

Място

Читалище „Добри Войников – 1856“
Шумен,
Научете повече за Полша

Back to top