Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Представяне на тематичния брой на българското списание „Език и литература“ № 1-2/2017: „Българистика в Полша. Полонистика в България“

18.10.2017 / 18:00 - 20:00

вход свободен/ wstęp wolny

18 октомври, сряда, 18.00 ч.
Полски институт, ул. „Веслец“ №12, вход свободен

Съвместно с издателството на Съюза на филолозите българисти в България

Представяне на тематичния брой на българското списание „Език и литература“ № 1-2/2017: „Българистика в Полша. Полонистика в България” (Издателство: Съюз на филолозите българисти в България)

Текстовете, поместени в списанието, както и авторите, ще представи проф. Боян Вълчев, специалист по съвременния български език и история, гл. редактор на списание „Език и литература“. С участието на проф. Панайот Карагьозов, полонист, славист, литературовед, преподавател по история на литературата във Факултета по славянска филология в Софийския университет.

Най-новият брой на списание „Език и литература“ е посветено изцяло на взаимоотношенията между Полша и България и развитието на обучението по полски език в България и на български език в Полша. Списанието представя развитието на полонистиката в България и развитието на българистиката в полски условия. Публикацията засяга и въпроси, свързани с литературата, превода, културата и езика на двете страни.
Изданието включва статии от 33-ма автори, специалисти в областта на литературознанието и славянското езикознание, работещи в академичните центрове в двете страни.

„Книжката, посветена на българистиката в Полша и на полонистиката в България, показва убедително, че в съвременния глобализиращ се свят взаимният интерес на двата народа и на двете академични общности не е намалял.” (Боян Вълчев, главен редактор)

Детайли

Дата:
18.10.2017
Час:
18:00 - 20:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Полски институт/ Instytut Polski
ул. Веслец 12/ ul. Weslec 12
Научете повече за Полша

Back to top