Библиотека

Библиотеката на Полския институт в София съдържа над 13 хиляди издания: художествена литература, литература за деца и юноши, чуждестранна литература, както и научна литература в областта на историята, изкуството, философията, театъра, киното, музиката, религията, икономиката и географията. Разполагаме също и с енциклопедични издания, речници и албуми. В каталога на библиотеката можете да намерите и полска литература, преведена на български език.
За почитателите на музиката разполагаме с голям брой дискове с разнообразна по стил музика: народна, джаз, класика, поп, музика за деца. Предлагаме също и полски игрални и документални филми на видео и DVD.
В Библиотеката можете да намерите и полска периодика – списания като „Nowe Książki”, „Teatr”, „Film”, „Jazz Forum”, „Dialog”, „Didaskalia”, „2+3D” i „Architektura”.
Всеки месец организираме срещи, на които разговаряме за полска литература в приятна атмосфера в рамките на Дискусионния клуб на книгата (срещите се провеждат на полски език).

РАБОТНО ВРЕМЕ НА БИБЛИОТЕКАТА

Научете повече за Полша

Табло за управление на предпочитанията

Строго задължителни

"Бисквитки", необходими за правилното функциониране на сайта.

gdpr, qtrans_front_language

Advertising

Анализи

Те се използват за проследяване на взаимодействието между потребителите и откриване на потенциални проблеми. Те ни помагат да подобрим услугите си, като предоставим аналитични данни за това, как потребителите използват този сайт.

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz

Other

Back to top