Джазов концерт на триото на Вавжинец Прасек (пиано), Пьотр Родович (контрабас), Гжегож Гжиб (ударни)

Джазов концерт на триото на Вавжинец Прасек (пиано), Пьотр Родович (контрабас), Гжегож Гжиб (ударни)

Заповядайте на джазов концерт на триото на Вавжинец Прасек (пиано), Пьотр Родович (контрабас), Гжегож Гжиб (ударни). Музикантите ще представят последния си издаден албум „Sensual Moments“.

Вавжинец Прасек – млад пианист, аранжор и композитор. Следвал във факултета по джаз (пиано) на Музикалната академия в Катовице. Има много постижения в областта на джаза, класическата и развлекателната музика. Работи с голям брой музиканти като пианист и композитор. Писал е музика за документални филми, тв програми, създава музикален фон за модни дефилета, автор на аранжименти за различни музикални формации. Автор на рецензии за музикални списания, в т.ч. Jazz Forum. Концертирал в Полша и чужбина. Издал е два диска: Jazz Construction (MTS studio 2008) и Fusionator (Fonografika 2012).

Пьотр Родович – джазов контрабасист, композитор, аранжор и педагог. Следвал е в Jazz Mobile School в Ню Йорк. Aбсолвент на Berklee College of Music в Бостън в класа по контрабас. По време на следването си в САЩ работи с много музиканти, в т.ч. Боб Мозес, Уолтър Дейвис, Джошуа Редман и Боб Уиникър. Консултант и експерт на Министерството на културата и изкуството по въпросите на преподаване на джаз.

Гжегож Гжиб – ударни, сесиен музикант. Известен със сътрудничеството си с много полски и чужди джазмузиканти.

30 септември, петък, 19.30 ч.
НДК – София лайв клуб, вход с покани

Поканите можете да получите в Полския институт.

Напиши коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментарите .

Научете повече за Полша

Back to top