Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Великденски концерт „Maчей Фортуна – музика за тромпет и орган”, мултимедия – VJ Pillow

16.04.2014 / 19:00 - 21:00

билети на касата

Събитието е организирано съвместно с Фестивален и конгресен център Варна.

По случай Великденските празници Полският институт в София и Европейският музикален фестивал ви канят да чуете един уникален проект, включващ авторски композиции на тромпетиста Мачей Фортуна и представящ рядко срещаното съчетание на тромпет и орган. Музиката ще бъде съпроводена с прекрасни импресии, подготвени и прожектирани от Павел Випих (VJ Pillow).
По случай 65-та годишнина на Полския институт в София.
Тази музика е изпълнена със светлина и завладяваща интимност. Тя подлежи на постоянни промени, открита е, в нея има много импровизация, носталгия, притежава осезаеми мелодични мотиви, елементи на етномузика и литургични препратки. Комопизициите на Фортуна в голяма степен се опират на мотиви от литургичната органова музика от късното средновековие. Фортуна създава собствен музикален език, разширява звуковата палитра на своя инструмент, но и експериментира с други музикални жанрове. Използва широко live electronics, режисира мултимедийни концерти, видеопродукции.

Изпълнения на дуото можете да чуете на: https://soundcloud.com/innyswiat

Maчей Фортуна – тромпетист, композитор, аранжор. Доктор на изкуствата, магистър по право, музикален продуцент, ръководи музикално издателство. Преподавател в Музикалната академия в Познан. Има десет изцяло авторски диска. През 2013 г. Мачей Фортуна се представи заедно с триото си по време на първото издание на „Джаз форум Стара Загора”. http://maciejfortuna.pl/
Aлиция Фортуна – започва да свири на пиано на 5 години. Следвала е Музикалната академия в Познан. Има участия в многобройни концерти и музикални проекти, свързани с течението „автентизъм” – опит за изпълнение на музика в максимално приближени до оригиналните условия и интерпретация.
VJPillow (Павел Випих – мултимедия) – създател на аудиовизуалния дует SteveNash&VJPillow през 2011 започва работа с лейбъла WeAreYourMusicMate, в който отговаря за имиджа на фирмата и е главен VJ. През 2013 започва съвместна работа с Мачей Фортуна върху проект с музика processingbop – черно-бели минималистични форми (в т.ч. Edinburgh Festival Fringe) и по програмата Музика за тромпет и орган (авторски визуализации, вдъхновени от тематични картини).

Детайли

Дата:
16.04.2014
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
билети на касата
Категория за Събитие:

Място

Фестивален комплекс Варна
Варна,
Научете повече за Полша

Back to top