Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изложба полски приложен дизайн “Модерна. Промишленост + Занаяти” от колекцията на Регионалния музей в Сталова Вола

28.11.2016 - 31.01.2017

вход свободен/ wstęp wolny

28 ноември 2016 – 31 януари 2017
Полски институт в София, вход свободен

“В нашето разбиране модернизмът, наречен разговорно „модерна” в заглавието на изложбата, е начин на мислене. Баланс на форма и функция, искреност на материала, комбинация от повторяемо промишлено производство и занаятчийски, изпипан детайл. Това сътрудничество между дизайнера, занаятчията и индустрията ни се стори най-важната характеристика на “модернистичното” мислене, което можем да наблюдаваме в съвременния дизайн. При подготовката на изложбата решихме да представим внедрени полски проекти и концепции, реализирани в кратки серии, в които предметите, макар и да отговарят на една и съща дизайнерска концепция, се различават помежду си, защото такава е характеристиката на избрания от дизайнера материал или начин на производство” (кураторски текст на Павел Гробелни и Агнешка Якобсон-Челецка).

Павел Гробелни – дизайнер и независим куратор. Преподавател в Академията за изящни изкуства във Варшава и в School of Form в Познан.

Агнешка Якобсон-Челецка – независим куратор, критик на дизайна, журналистка. Директор на програмния съвет на School of Form в Познан.

Детайли

Начало:
28.11.2016
Край:
31.01.2017
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Полски институт/ Instytut Polski
ул. Веслец 12/ ul. Weslec 12
Научете повече за Полша

Back to top