Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

КИНОТЕКА – Документални филми, реализирани във „Вайда студио“

24.09.2017 / 18:30 - 20:30

вход свободен/ wstęp wolny

24 септември, неделя, 18:30 ч.
Културен център Г8, ул. “Уилям Гладстон” № 8, вход свободен до запълване на местата

Документални филми, реализирани във Вайда студио

Охлюви – реж. Гжегож Шчепаняк (2015, 30’)
Французите са възмутени! Всеки втори охлюв в тяхната чиния е от Полша. Охлювената индустрия процъфтява, а полските производители изнасят охлюви не само във Франция и Италия, но превземат Китай и Япония. На вълната на популярността на „златния“ охлювен бизнес двама приятели решават да създадат собствена ферма и да спечелят милиони. Тайните на охлювения свят им разкрива специалистът Гжегож Скалмовски, известен като „Охлювеният крал“.

Суперединица – реж. Тереса Чепец (2014, 20’)
Суперединицата е огромен жилищен блок, проектиран в духа на Льо Корбюзие като „машина за живеене“. 15-те етажа на сградата могат да поберат до 3000 души. За да стигнат до апартаментите си, жителите трябва да преодолеят истински лабиринт от коридори и стълбища. 762 врати към апартаменти и 762 истории. Ние отваряме само някои от тях.

Остров – реж. Наталия Красилникова (2015, 18’)
Герой на филма е Микола Голован, възрастен скулптор от украинското градче Луцк, в което повече от 30 години той строи своята уникална къща. Мястото се е превърнало в туристическа атракция – хората пристигат, за да си направят снимка на фона на къщата, понякога и със самия артист. Филмът разказва преди всичко за ежедневието на човек, който се отдава на любимата си работа, без да обръща внимание на популярността си. Един разказ за хармонията на самотата.

Будилник – реж. Пьотр Малецки (2015, 33’)
Циприян, Филип, Оля и Куба – четирима от 15-те малки пациенти на клиника „Будилник“. От много време те са в кома. Техните родители са твърдо решени да им помогнат да се върнат към живота. Филмът разказва невероятната история на хора, които въпреки сполетялата ги лична трагедия не се предават, изпълнени са с надежда и се борят за живота и здравето на децата си.

Детайли

Дата:
24.09.2017
Час:
18:30 - 20:30
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категории за Събитие:
, ,

Място

Културен център Г8/ Centrum Kultury G-8
ул. "Уилям Гладстон" № 8
Научете повече за Полша

Back to top