Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Клавирен рецитал на проф. Пьотр Палечни, специален гост на фестивала Пиано Екстраваганца 2016

05.10.2016 / 19:30 - 21:30

34BGN

5 октомври, сряда, 19:30 ч.
Национална художествена галерия, билети на касата на Кантус фирмус или на www.ticketsbg.com

Пьотр Палечни – полски пианист и музикален педагог, лауреат на много международни конкурси за пиано, в това число трета награда на VIII Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ (1970); артистичен директор на Международния шопенов фестивал в Душники-Здруй.
Абсолвент на Държавното висше музикално училище във Варшава, в класа на проф. Ян Екиер. По време на обучението си постига успех на много конкурси за пиано, като първата награда от Международния клавирен конкурс в София (1968); VIII Международен клавирен конкурс „Фредерик Шопен“ (1970) – III място и наградата на Сдружението „Фредерик Шопен“ за най-добро изпълнение на полонез; Международен клавирен конкурс в Плевен (1972) – златен медал; Фестивал за млади солисти в Бордо (1972) – Гран при и златен медал. След тези успехи концертира в много държави от Европа, Азия и двете Америки с известни оркестри, член е на жури в много международни конкурси (в т.ч. Лийдс, Женева). Работи и като музикален педагог. Преподава пиано в Музикалния университет „Фредерик Шопен“ във Варшава и ръководи майсторски класове в много страни по света. Отличен е с Командорски кръст на Ордена на възродена Полша (2001) и Златен медал „Заслужил за културата Глория артис“.

В програмата: Фр. Шопен, М. Мусоргски

На 6 октомври 2016 проф. Палечни ще проведе работилница със студентите от Музикалната академия „Панчо Владигеров“ в София.

Детайли

Дата:
05.10.2016
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
34BGN
Категория за Събитие:

Място

Национална художествена галерия/Narodowa Galeria Sztuki
Научете повече за Полша

Back to top