Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

КОНЦЕРТ-МИЛОНГА Tango Argentino

11.03.2014 / 20:30 - 23:00

http://ticketplus.bg/

93 години от рождението на Астор Пиацола
Полският институт в София и Асоциация „Tango.bg”
канят на
Tango Argentino
КОНЦЕРТ-МИЛОНГА
с участието на
КЛАУДИУШ БАРАН, БАНДОНЕОН (ПОЛША)
и
МУЗИКАНТИТЕ ОТ QUARTO QUARTET

11 март 2014 (вторник), 20.30 ч., Студио 5
пл. „България“ 1, вх. А3, www.clubstudio5.com
тел. за резервации: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54
билети на входа или на ticketplus.bg на цена от 12 лв.

Полският институт в София и Асоциация „tango.bg” събират в Клуб Студио 5 известния акордеонист и бандеонист Клаудиуш Баран от Полша заедно с музиканти от Quarto Quartet (цигулка, бас и пиано) от България. В деня на рождението на Астор Пиацола каним всички любители на Аржентинското танго да се насладим и забавляваме заедно с оригиналните аранжименти на произведения от Астор Пиацола.
Клаудиуш Баран е абсолвент на Музикалната академия във Варшава и консерваторията „Паул Дюка“ в Париж. Участва в много престижни фестивали във Варшава, Москва, Буенос Айрес и др. Концертирал е с големи артисти, сред които Роби Лакатош, Иван Монигетти, Юлиус Бергер, Константи Анджей Кулка, Томаш Щрал, Вадим Бродски. Баран е член и основател на групата Tangata Quintet (с която е номиниран два пъти за наградата „Фридерик“ – 2004 и 2005), Machina del Tango и DesOrient. Носител е на бронзов медал Заслужил за културата Gloria Artis.
През 2003 г. излиза първият му авторски албум „Астор Пиацола – Танго“ със солови и камерни творби на композитора. Албумът е награден с „Фридерик 2003“ в категория „Най-добър албум – камерна музика“.
Quarto Quartet е струнен квартет, сформиран през 2005 г. от музиканти от Софийската филхармония и оркестъра на БНР. На предстоящия концерт ще имате удоволствието да чуете Quarto музикантите в изпълнение на цигулка, пиано и контрабас.
танго.бг е първата нестопанска, културна организация в България, обединяваща доброволните усилия на българските танцьори и преподаватели за по-ефективното разпространение на Tango Argentino и развитие на нови партньорства и интеркултурни събития, свързани с него.
танго.бг организира календар от събития, подчинени на автентичната култура на Tango Argentino, в сътрудничество с културни институции, артисти, изпълнители, гост-преподаватели и хореографи от елита на световната танго-сцена.
Астор Пиацола е известен като големия обновител на аржентинското танго. Започва да се учи да свири на бандонеон от осемгодишен и бързо се превръща в един от най-вдъхновените изпълнители на този инструмент. С творбата си „Буенос Айрес“ от 1953 г. революционно съчетава бандонеона със симфоничен оркестър. Неговата собствена формация, „Октет Буенос Айрес“, през 1955 г. слага началото на новата ера в танго. На 11 март 2014 г. се навършват 93 години от рождението му.

От Клаудиуш Баран очаквайте още:
9 март 2014, 11.00 и 17.00 ч., Дом на архитекта, ул. „Кракра“ 11, Концерт на възглавници, за резервации: http://pillows.bg/

Детайли

Дата:
11.03.2014
Час:
20:30 - 23:00
Стойност:
http://ticketplus.bg/
Категория за Събитие:

Място

Клуб „Студио 5“
пл. „България“ 1, вх. А3 НДК
София,
Научете повече за Полша

Back to top