Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Концерт на Grzech Piotrowski World Orchestra и Теодосий Спасов, хора „Български гласове – Ангелите” и оркестъра на FM Classic

28.04.2014 / 19:30 - 21:00

билети на касата на Cantus Firmus

В рамките на Европейския музикален фестивал, съвместно с Cantus Firmus

  • По случай 65-та годишнина на Полския институт в София: Полско-български специален концерт на Grzech Piotrowski World Orchestra и Теодосий Спасов, хора „Български гласове – Ангелите”, оркестъра на FM Classic и Atom String Quartet

World Orchestra е нещо повече от модерно аранжиран проект, това е нова музика, черпеща вдъхновение от различни културни корени, музикално пътешествие, изпълнено с пространства, фини емоции и магия, тясно сътрудничество на богати личности и пулсиращи темпераменти, диалог между традицията и съвременността, между световни музикални култури. Най-голямото предимство на проекта е абсолютната виртуозност на изпълнителите, дългогодишният им опит и трудната за описване радост от свиренето.
„Oт 2009 г. World Orchestra се превърна в начин на живот и изпълва цялото ми творческо пространство. Toва е безкрайно пътешествие по света, музикалните пътища, обединяване на култури, запознаване с хора на изкуството, творци, работа, учене, сериозни решения, oгромни разходи и трудни избори. Но и период, в който с нашите артисти изградихме солидна основа – връзки и приятелства. Всички на една сцена, изпълняващи нова, непозната музика”.
През 2011г. в рамките на фестивала Solidarity of Arts в Гданск World Orchestra свири с Теодосий Спасов и „Български гласове – Ангелите” пред 10 000 публика. Концертът е издаден през 2013 г. на компактдиск и ДВД.

Билети на касата на Cantus Firmus в зала „България“

Детайли

Дата:
28.04.2014
Час:
19:30 - 21:00
Стойност:
билети на касата на Cantus Firmus
Категория за Събитие:

Място

Зала „България“
София,
Научете повече за Полша

Back to top