Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Лекция на проф. Магда Карабелова „История на полската дипломация до Втората световна война“

18.11.2014 / 18:00 - 20:00

70-годишен юбилей на проф. Магда Карабелова

  • Лекция на проф. Магда Карабелова „История на полската дипломация до Втората световна война“ и представяне на книгата „Посланик Адам Тарновски и неговото политическо пилигримство“.

С участието на проф. Анна Нашиловска от Института за литературни изследвания на ПАН. Водещ на срещата ще бъде проф. Панайот Карагьозов – декан на Факултета по славянски филологии на Софийския университет

Проф. Магда Карабелова – плонист, славист, социолог, преводач, многогодишен научен работник в Иститута по социология и Института за литература при БАН, специалист в сферата на славянската и литературна компаративистика. От повече от 30 години популяризира полската литература, история и култура в България.
Като научен работник в Института за литература при БАН инициира и участва в организацията на много полско-български научни проекти и конференции на теми като постмодернизма, изследвания на пола и съвременнатта женска полска и българска проза.
По нейна идея е осъществен проектът, посветен на историята на полската дипломация в България до Втората световна война, в рамките на който са публикувани следните книги: „Българска анкета по полския въпрос 1915-1916” (полско-българско издание), „Българската мисия на Тадеуш Станислав Грабовски, пратеник на възкръсваща Полша“ и монографията „Посланик Тарновски и неговото дипломатическо пилигримство“.

Детайли

Дата:
18.11.2014
Час:
18:00 - 20:00
Категории за Събитие:
, ,

Място

Полски институт, вход свободен
ул. Веслец 12
София,
Научете повече за Полша

Back to top