Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Литературна вечер на Полша в рамките на проекта „Изкуство в контейнер“ (25.06-8.07.2017)

08.07.2017 / 19:00 - 21:00

вход свободен/ wstęp wolny

8 юли, събота, 19:00 ч.
Парково пространство около Дома на културата „Искър“, кв. Дружба 1, бул. Кръстьо Пастухов № 23 (до метростанция „Искърско шосе“)

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на програма „Европа 2017“ на Столична община, в партньорство с Фондация „Арт офис“, Фондация „Асоциация Информбюро“, ОКИ Дом на културата „Искър“

ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА – СЪВРЕМЕННА ПРОЗА ОТ ПОЛША, СЛОВАКИЯ, УНГАРИЯ И ЧЕХИЯ

Представане на книгата на Кая Малановска
„ДРЕБНИТЕ ШЕМЕТИ НА ВСЕКИДНЕВИЕТО’”
(Издателство ВББ, София, 2016)
с участието на преводачката на книгата Мария Григорова

Откъси от книгата ще прочете актьорът Леонид Йовчев

Kaя Малановска – една от най-интересните полски писателки, използваща в творчеството си мрачните страни на психиката (депресия, обсесия, потиснатост), автор на повестите: „Дребните шемети на всекидневието” (2010, българско издание-2016), номинирана за „Гаранция на Култура”, награда на Телевизия „Култура“ в категорията дебют), „Имиграции” (2011, българско издание – 2017), „Погледни ме, Клара!” (2012, книгата стига до финала на най-престижната полска литературна награда „Нике” и е номинирана за още една – „Паспорти“ на авторитетното списание „Политика”) и „Mъгла” (2015). Има докторат по генетика в Университета на Илинойс в Ърбана-Шампейн.

„Дребните шемети на всекидневието” е повест за тези, които в литературата търсят запис на женския опит, с цялата му сложност, бруталност и красота. Запис, лишен от кокетство и лъскв хепи енд, така характерни за популярната литература. Книгата е запис на
задълбочаваща се депресия – болест, сполетяла героинята от нищото, без причина и без предупреждение. Историята е до голяма степен истинска – нейното книжно издание е леко фабуларизираната версия на блога на писателката, писан в рамките на автотерапия по време на болестта.

Следете ни на: www.novipubliki.blogspot.it и www.facebook.com/novipubliki/

Детайли

Дата:
08.07.2017
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

Парково пространство около Дома на културата „Искър“/ Przestrzeń parkowa Domu Kultury „Iskar“
кв. Дружба 1, бул. Кръстьо Пастухов № 23/ os. Drużba, bul. Krystju Pastuchow 23
Научете повече за Полша

Back to top