Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Международен фестивал Piano Extravaganza – Джазов рецитал на Пьотр Вилежол

02.10.2017 / 19:30 - 21:30

34BGN

02 октомври, понеделник, 19:3
Централен военен клуб, бул. „Цар Освободител“ № 7, вход с билети

Международен фестивал Piano Extravaganza (25.09 – 6.10.2017) – Джазов рецитал на Пьотр Вилежол

Пьотр Вилежол още като дете печели награди от националните клавирни конкурси и изпълнява класическа музика. Когато е едва 10 и 11 годишен в съпровод на филхармоничния оркестър в Рибник изпълнява концерти за пиано от Моцарт и Бетовен. Дипломира се в Музикалната академия в Катовице във Факултета за джаз и забавна музика.

Кариерата си на джаз сцената започва като студент в групите на Януш Муняк, Ярослав Шметана и Марек Балат. Като студент е лауреат на множество джаз конкурси и фестивали: Jazz Juniors в Краков (I награда), Фестивал за джазови стандарти в Шедлце (I награда), „Ключ към кариерата” – Поморска джазова есен, Джаз край Одра във Вроцлав (индивидуална награда за най-добър инструменталист), Международен конкурс за джаз импровизации в Катовице.

От началото на своята артистична дейност е лидер на трио. През 2001 г. излиза първият авторски диск на пианиста „Yearning“ (с Адам Ковалевски – бас и Лукаш Жита – барабани), за който пресата публикува много похвални отзиви. През 2009 г. реномираният лейбъл Fresh Sound Records издава третия, последен диск на триото на пианиста „Children’s Episodes”. Дискът е номиниран за наградата Фридерик 2010 в категорията „джазов албум на годината“. В дискографията на Пьотр Вилежол като лидер, освен студийните албуми на триото, има издадени два концертни албума: „Quintetu Live“ с участието на Адам Перончик (саксофон) и Давид Доруски (китара), както и записаният по време на фестивала „Джаз в Гдиня“ рецитал за две пиана със Славомир Яскулке, издаден под името DuoDram.

В досегашната си професионална кариера е сътрудничил с много значими изпълнители, в т.ч.: Били Харт, Ед Шулер, Януш Муняк, Ярослав Шметана, Томаш Станко, Ян Пташин Врублевски, Адам Перончик, Гари Барц, Джон Пърсел, Стив Логън, Монти Уотърс, Бени Мопин. От 2005 г. редовно сътрудничи с Найджъл Кенеди, като участва в негови авторски проекти, както и концерти с класическа музика и като клавесинист с репертоар на Й.С. Бах и А. Вивалди.
От 2007 г. ръководи класа по пиано в катедрата джаз и съвременна музика на Музикалната академия в Краков.

Детайли

Дата:
02.10.2017
Час:
19:30 - 21:30
Стойност:
34BGN
Категория за Събитие:

Място

Централен военен клуб/ Centralny Klub Wojskowy
бул. "Цар Освободител" № 7/ bul. Car Oswoboditel nr 7
Научете повече за Полша

Табло за управление на предпочитанията

Строго задължителни

"Бисквитки", необходими за правилното функциониране на сайта.

gdpr, qtrans_front_language

Advertising

Анализи

Те се използват за проследяване на взаимодействието между потребителите и откриване на потенциални проблеми. Те ни помагат да подобрим услугите си, като предоставим аналитични данни за това, как потребителите използват този сайт.

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz

Other

Back to top