Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ – Полски театрален плакат

10.09.2013 - 15.09.2013

вход свободен

Тази есен София ще се присъедини към списъка с европейски градове, които празнуват театъра чрез НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Форматът на инициативата е с традиции в световната история на театъра и няма аналог в България. Именно по-различното „случване” я прави достатъчно очаквана и изпълнена с мистичност и споделеност.
На 14-ти септември за няколко часа София ще се превърне в голяма сцена и ще се присъедини към традицията на европейските столици да показва театралното изкуство в големи мащаби и събрано в рамките на точно определено време.
Oт 9 до 15 във VIVACOM Art Hall ще бъде представена изложба на театрални афиши и плакати от колекцията на Полския институт, Народния театър и Софийска опера и балет, които ще „илюстрират” как епохите и креативността са оставили своя „отпечатък” върху тези „водещи” информационни материали, неотделима част от театралното изкуство.
„Театралният плакат е сигнал за това, което ни очаква вътре, в театъра. Той е обещание и в известен смисъл реклама, но по-скоро безкористна“. (Валдемар Швежи)
Плакатите често имат по-голям обсег от представлението, те достигат до зрители, които никога няма да гледат пиесата. Влезли в галерийно-музейния и колекционерски кръговрат, те започват да живеят свой живот, откъснат от представлението, което са рекламирали или за нуждите на което са създадени.
Изложбата включва плакати на такива класици, като Франчишек Старовейски, Роман Каларус, Виктор Садовски, Анджей Понговски, Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Швежи, Ян Млодоженец, Роман Чешлевич, Йежи Чернявски и др.
Очаквайте скоро пълната програма на НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ и следете сайта www.theatresnight.org и официалната страницата на инициативата във Фейсбук – https://www.facebook.com/TheatresNight за актуални новини и информация за театрите, локациите и клубовете, които можете да посетите.

Детайли

Начало:
10.09.2013
Край:
15.09.2013
Стойност:
вход свободен
Категории за Събитие:
,

Място

VIVACOM ART HALL
ул. „Гурко” № 4
София,
Научете повече за Полша

Back to top