Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Изложба нови медии – мултимедийни инсталации, видео-арт и капсули

16.11.2015 / 18:00 - 29.01.2016 / 20:00

16 ноември, понеделник
18.00 ч., Полски институт, вход свободен

Откриване на изложба нови медии – мултимедийни инсталации и капсули, представяща творчеството на млади артисти от Вроцлав: Агнешка Браун, Милош Флис и Барнаба Микуловски. В откриването участва кураторът Aгнешка Словинска от Градската галерия във Вроцлав, Барнаба Микуловски и Милош Флис.

Заключени в пространството / Поробени във времето е заглавието на най-новата изложба, организирана от Полския институт в София съвместно с Градската художествена галерия във Вроцлав. Тя представя творчеството на младите творци от Вроцлав Агнешка Ева Браун, Милош Флис и Барнаба Микуловски. Куратор на изложбата е Агнешка Словинска.

Заглавието на изложбата е тясно свързано с авторските проекти и формата на тяхното представяне. Парадоксално, но то ни препраща и към техниките, използвани от творците – най-общо разбираните нови медии, както и нарастващите възможности на модерните технологии, които вече не се побират в музейните изложбени зали. Повечето от творбите в изложбата са мултимедийни инсталации и видео-арт.

Ще видим проекта „SpyBot” на Барнаба Микуловски, своеобразно предупреждение за опасностите, които носят новите технологии. Агнешка Ева Браун ни изненадва с необикновено зрелия си подход към темите, които засяга в творчеството си. А „Капсулите“ на Милош Флис ще разкрият пред посетителите заключените в тях емоции, впечатления и размишления на твореца.

Детайли

Начало:
16.11.2015 / 18:00
Край:
29.01.2016 / 20:00
Категория за Събитие:

Място

Полски институт
ул. Веслец 12
Научете повече за Полша

Back to top