Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Пловдив: Вроцлав 2016 – реални примери от една успешна Европейска столица на културата

13.12.2016 / 18:00 - 20:00

вход свободен/ wstęp wolny

13 декември, вторник, 18.00 ч.
Дом на културата „Борис Христов“, голяма конферентна зала, ул. Гладстон № 15, вход свободен

Съвместно с Фондация „Пловдив 2019“

Само пет дни преди официалната церемония по закриване на годината, в която Вроцлав е Европейска столица на културата, от Полша в Пловдив пристигат двама куратори на проекти, избрани и включени в официалната програма на града. Рафал Кожински и Наталия Ромашкан ще представят своя професиноален поглед, замисъл и подход и ще споделят реалния процес свързващ идейния проект и осъществяването на събитие в рамките на ЕСК.

Рафал Кожински, има огромен опит като творец в градка среда и като изседовател на градския наратив. Работата му е свързана с интерпретирането и развитието на културния облик на населеното място и културните кодове на източна и западна Европа. Представител на Люблин, един от градовете достигнали до втория етап в надпреварата за европейска столица на културата, Кожински иницира иновативния проект „Коалиция на градовете 2016“, посветен на създаването на форма на сътрудничество между градовете кандидати за ЕСК в страната. В рамките на официалната програма на Вроцлав 2016 той е автор и реализатор на проекта „Лвовски месец“.

Наталия Ромашкан е абсолвент по културология на Интердисциплинарните индивидуални хуманитарни изследвания във Вроцлавския университет. Занимава се обучение, социална и културна анимация, участник в създаването на авторския образователен и художествен проект „3D – Дизайн за деца“ в галерия Дизайн – BWA във Вроцлав. Ръководи проекта „Вроцлав – през задния вход“, част от програмата за визуални и site-specific изкуства на Европейската столица на културата Вроцлав 2016.
Очакваме всички заинтересувани, любопитни и заинтригувани на 13 октомври (вторник) от 18 ч. в голяма конферентна зала на Дома на културата. Това е шанс да видите и чуете от „първа ръка” опита на творци и културни мениджъри, с успешен практически опит при работа в рамките на инициативата европейска столица на културата. Срещата е отворена за всеки, като е осигруен превод от и на полски език.

Детайли

Дата:
13.12.2016
Час:
18:00 - 20:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категории за Събитие:
, , , ,

Място

Дом на културата „Борис Христов“, голяма конферентна зала/ Dom Kultury “ Boris Christow“, duża sala konferencyjna
ул. Гладстон № 15/ ul. Gladstone 15
Пловдив/ Płowdiw,
Научете повече за Полша

Back to top