Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Представяне на документалния проект „Mузей на катастрофите” и лекция на театралния критик Роман Павловски

30.05.2015

По случай Годината на полския театър
30 май, събота
В рамките на 2. Международен фестивал на документалния театър „Недрама” – София(25-30.05.2015). Съвместно с Театър „Реплика“

Червената къща, Червена зала, ул. „Любен Каравелов“ № 15
• 15.00 ч.

Представяне на документалния проект „Mузей на катастрофите” на Магда Шпехт и Шимон Адамчак и проекта „Aтлас София” на Михал Кмечик с млади български актьори.

„Mузей на катастрофите” е пърформънс, изграден върху личния опит на участниците в него. Лични провали, неуспехи, трагедии и житейски грешки са събрани по време на репетициите, след което възпроизведени на сцената с помощта на различни театрални методи. (Магда Шпехт и Шимон Адамчак)

„Aтлас София” е разходка по София без напускане на театралната зала. „Aтлас София” наблюдава градското пространство, каталогизира паметници като символи на публичното пространство, пита какво биха могли да означават, когато през очите на туриста са извадени от оригиналния контекст. (Mихал Кмечик)

Червената къща, Червена зала, ул. „Любен Каравелов“ № 15
• 17.30 ч.

Представяне на документалния проект „Mузей на катастрофите” на Магда Шпехт и Шимон Адамчак и проекта „Aтлас София” на Михал Кмечик

Червената къща, Червена зала, ул. „Любен Каравелов“ № 15
• 20.00 ч.
Лекция на театралния критик Роман Павловски „Полският театър non-fiction” за младата полска документална драматургия с видеопрезентация.

Роман Павловски – публицист, драматург, театрален куратор, заместник художествен директор на TR (Teatr Rozmaitości) Варшава. Занимава се с проблемите на новата драматургия и културната политика, сътрудничи на „Газета виборча” и „Notatnik Teatralny”. Ръководи авторски работилници за критическо писане и документален театър. Автор на концепцията на Фестивала за документален театър SOPOT NON-FICTION. Редактира и издава две антологии нова полска драматургия.

Детайли

Дата:
30.05.2015
Категории за Събитие:
,
Научете повече за Полша

Back to top