Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Прожекция на спектакли от цикъла „Театротека“ – екранизации на полска „млада“ театрална драматургия

01.12.2015 / 18:00 - 20:00

По случай Годината на полския театър

1 декември, вторник
18.00, Галерия Униарт (НБУ), бул. Монтевидео № 21, вход свободен
В рамките на семинара „Съвременен театър: практики, политики, фигури” на проф. д.н. Виолета Дечева и дискусия за съвременната полска драматургия

Прожекция на спектакли от цикъла „Театротека“ – екранизации на полска „млада“ театрална драматургия

„Мис ХИВ” (автор: Мачей Ковалевски) – реж. Кшищоф Чечот
Авторът пише пиесата си, вдъхновен от истинския конкурс за Мiss HIV/AIDS Stigma Free, проведен в Габороне, столицата на Ботсвана, но действието би могло да се развива навсякъде по света.
С главните героини, четири кандидатки за титлата Мис ХИВ, се запознаваме малко преди финала на конкурса, който телевизията ще излъчва пряко. Известен актьор, преоблечен като жена, ще бъде водещ на шоуто. Всяка от кандидатките си има история и очаквания, свързани с евентуалната победа. Истинските истории на четирите жени – банални, ужасяващи, обикновени или шокиращи, са разказани в първата част на пиесата. Втората част е посветена на конкурсните изяви – там кандидатките ще използват различни начини, за да постигнат мечтаната победа.
Въпреки – на пръв поглед – драстичната тема, в пиесата има много ирония и черен хумор, а диалозите представят проблема ХИВ/СПИН в една необикновена светлина.

Детайли

Дата:
01.12.2015
Час:
18:00 - 20:00
Категории за Събитие:
,

Място

Галерия Униарт (НБУ)
бул. Монтевидео № 21
Научете повече за Полша

Back to top