Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Работилница и откриване на изложба съвременен полски артплакат – проект TYPODIALOG на полските творци Агнешка Жемишевска и Мартин Крамек с тяхно участие

18.06.2016 / 19:00 - 21:00

вход свободен/ wstęp wolny

Международен фестивал за съвременно изкуство Водна кула арт фест

18 юни, събота, 19.00 ч.
SOHO, ул. Искър № 4, вход свободен

Работилница и откриване на изложба съвременен полски артплакат – проект TYPODIALOG на полските творци Агнешка Жемишевска и Мартин Крамек с тяхно участие.

TYPODIALOG е визуален проект на границата на визуалното изкуство и графичния дизайн, включващ работилница и изложба съвременен полски артплакат.
Изходна точка на работилницата ще бъдат графичните контури на буквите от българската и полската азбука. Ще бъдат изработени шаблони и графично-буквени плакати, с помощта на които полските творци ще се опитат да създадат условия за започване на междукултурен диалог.
Изложбата представя подбрани съвременни полски плакати, създадени за целите на културни и артистични събития, преобладаващо използващи типографски схеми, а не метафоричната графика, характерна за т.нар. полска плакатна школа. Изложените работи ще илюстрират разнообразието от творчески интереси и представляват смес от различни подходи към културната и артистична тематика, присъстващи понастоящем в полските афиши.

Работилницата ще се проведе на 18 юни от 10.00 до 13.00 ч. и от 15.00 до 18.00 ч.
Подробности и записвания до 10 юни на watertowerartfest@gmail.com

Детайли

Дата:
18.06.2016
Час:
19:00 - 21:00
Стойност:
вход свободен/ wstęp wolny
Категория за Събитие:

Място

SOHO
ул. Искър № 4/ ul. Iskar nr 4
Научете повече за Полша

Back to top